Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital de Salut Mental de Bétera i l'ETNO col.laboren per millorar la situació dels usuaris de l'Hospital

    


 La Diputació de València ha anunciat el suport continuat als projectes de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, que ofereixen teràpies grupals per a persones amb trastorns mentals. Aquest suport es traduirà en la continuïtat de les iniciatives 'Re-creant identitat' i 'La caixa dels records. Memòries d'una vida', les quals utilitzen peces del museu de la Diputació perquè els participants reflexionen sobre la seua pròpia identitat.

L'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València i l'Àrea de Cultura impulsaran aquests projectes centrats en la teràpia grupal. 'Re-creant identitat' és una iniciativa dirigida a persones amb trastorn mental sever del Hospital de Salut Mental de Bétera i d'altres centres. D'altra banda, 'La caixa dels records. Memòries d'una vida' s'adreça a persones amb Alzheimer i trets de demència.

En una reunió recent entre el diputat de Cultura, Paco Teruel, la diputada de Benestar Social i Inclusió Social i Salut Pública, Imma González, el director de L'ETNO, Joan Seguí, i el Cap de Secció de difusió cultural del museu, Francesc Cabañés, s'ha discutit sobre la continuïtat i impuls d'aquests projectes. Aquesta col·laboració destaca el treball conjunt entre diferents àrees de la Diputació de València, destacant L’ETNO com un recurs per millorar la situació dels usuaris de l'Hospital de la Diputació de València i altres centres.

El taller 'Recreant identitat', desenvolupat en quatre sessions durant els mesos d'octubre i novembre, es basa en l'exposició permanent del museu 'No és fàcil ser valencià/na'. Aquest taller, en col·laboració amb l'Hospital de Salut Mental de Bétera, ofereix una oportunitat única per a les persones amb trastorns mentals severes de reflexionar sobre el procés de construcció de la seua identitat.

Mitjançant elements de l'exposició, es fa un treball artístic i creatiu on els participants reflexionen sobre la construcció de la identitat social i personal, connectant amb la cultura valenciana. Els objectius principals inclouen entendre, analitzar i treballar la identitat a través de l'art i l'expressió, establint una connexió significativa amb la cultura valenciana.

La caixa dels records. Memòries d’una vida

Aquesta iniciativa, centrada en la teràpia de reminiscència, és oberta a persones amb Alzheimer i demència lleu. Mitjançant sessions grupals, el Museu Valencià d’Etnologia busca evocar experiències personals del passat amb l'ús d'objectes de les seues col·leccions. 'La Caixa dels Records' utilitza aquest material etnològic com a recurs per emergir records positius i generar benestar en les persones majors.

Amb col·laboracions en centres de dia, residències i associacions compromeses amb aquesta iniciativa, el projecte es consolida com a suport essencial per a les persones afectades.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal