Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja presenta el seu primer Pla Jove Local

L'Ajuntament de Riba-roja ha presentat el seu primer Pla Jove Local, una iniciativa integral dissenyada per a potenciar el desenvolupament i benestar de la joventut local. El pla ha estat elaborat per l'Equip de l'àrea de Joventut amb un enfocament participatiu i compromés amb les necessitats i aspiracions de la comunitat juvenil.

El principal objectiu del pla és convertir-se en una eina per a garantir els drets de les persones joves. Per a aconseguir-ho, el pla s'ha confeccionat considerant factors clau com la territorialització i els senyals d'identitat, a més d'una anàlisi de la realitat, tenint en compte la normativa, i aconseguint una planificació d'intervencions, avaluació i seguiment.

Per a tot això, s'ha tingut molt en compte l'informe de resultats del Fòrum Jove celebrat el març de 2022, on joves d'entre 16 i 30 anys, van poder debatre i proposar les seues necessitats i inquietuds.

El pla es presenta com un instrument vital per a millorar contínuament en favor de la joventut local. "Les polítiques en matèria de joventut tenen una aplicació transversal i estem establint les bases per a fomentar la participació dels joves amb programes i activitats que s'ajusten a les seues necessitats tant formatives com lúdiques", destaca el regidor de Joventut, David Barbancho.

El pla es divideix en tres eixos principals:

Eix formatiu: El pla pretén fomentar l'educació, la formació i l'ocupació dels joves. Per a això, es preveuen programes de formació professional, orientació laboral, aprenentatge i inserció laboral.
Eix social: El pla pretén promoure la participació, la inclusió i el benestar dels joves. Per a això, es preveuen programes de lleure, cultura, esport, salut i educació cívica.
Eix d'innovació: El pla pretén fomentar la innovació i l'emprenedoria dels joves. Per a això, es preveuen programes de suport a l'emprenedoria, la creació d'empreses i la innovació social.

El pla es pot consultar i descarregar en el següent enllaç: [Enllaç al pla]

L'aprovació del primer Pla Jove Local de Riba-roja de Túria és una notícia positiva per a la joventut del municipi. El pla és un instrument important per a garantir els drets dels joves i per a fomentar el seu desenvolupament i benestar.

El pla és una iniciativa amb un enfocament participatiu i compromés amb les necessitats i aspiracions de la comunitat juvenil. Això és rellevant, ja que garanteix que les polítiques de joventut s'adaptin a les realitats i necessitats dels joves.

El pla es divideix en tres eixos principals que cobreixen les principals àrees de la vida dels joves. Això és rellevant, perquè garanteix que les polítiques de joventut tinguen un impacte positiu en la vida dels joves.

En general, el pla és un document ben elaborat que té el potencial de contribuir al desenvolupament i benestar de la joventut de Riba-roja de Túria.
    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal