Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Aprova una Nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana

Sancionarà amb fins a 500 euros els excrements de gos en la via pública i amb fins a 1.000 euros les pintades en els béns públics sense autorització municipal

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana que substitueix l'anterior, la qual estava vigent durant trenta anys. Aquesta nova regulació introdueix sancions per a diverses infraccions, incloent-hi la deixada d'excrements de gos a la via pública i les pintades en bens públics sense autorització municipal. L'objectiu principal d'aquesta mesura és promoure una convivència respectuosa i harmoniosa a Riba-roja de Túria.

La nova ordenança municipal ha estat aprovada pel plenari de l'Ajuntament i compta amb el suport del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), a més dels vots a favor del Partit Popular i Vox, i l'abstenció de Compromís i Esquerra Unida-Podem. Aquest suport transversal reflecteix la importància de la convivència ciutadana i la necessitat d'establir normes clares per a mantenir un entorn respectuós i agradable per a tots els veïns i veïnes del municipi.

També detalla una sèrie de normes i restriccions destinades a evitar conductes que puguen pertorbar la convivència ciutadana i la tranquil·litat pública. Un dels aspectes més destacats és la prohibició de deixar excrements de gos a la via pública. En cas de no complir aquesta normativa, els propietaris podrien enfrontar-se a multes que oscil·len entre 60 i 500 euros, segons la gravetat de la infracció.

A més de les restriccions relatives als animals de companyia, la nova ordenança aborda altres qüestions importants per a mantenir un entorn cívic i agradable. S'han establert sancions per a les persones que realitzen pintades en béns públics sense l'autorització de l'Ajuntament, amb multes que poden arribar fins als 1.000 euros. Això té com a objectiu prevenir els actes de vandalisme i garantir la conservació del patrimoni municipal.

La normativa també s'enfronta a altres qüestions que poden pertorbar la convivència ciutadana, com els sorolls excessius o la producció elevada d'ambientació musical. En aquests casos, les sancions oscil·len entre 60 i 500 euros. També es prenen mesures en contra de l'emissió de sorolls domèstics que superen els límits de la tranquil·litat pública i l'emissió d'olors molestos i perjudicials per a les persones.

Les infraccions més greus, com llançar fems o residus a la xarxa de clavegueram o la via pública que dificulten el trànsit o causen insalubritat, podrien comportar sancions de fins a 1.000 euros. A més, la destrucció de béns públics o privats, com pintades en façanes o mobiliari urbà, també serà sancionada amb multes econòmiques.

En cas de la comissió de dues o més infraccions greus, aquestes seran considerades molt greus i les sancions econòmiques podrien arribar fins als 3.000 euros en total. La normativa també preveu la reposició dels danys causats i la indemnització dels perjudicis. A més, les sancions podrien ser reduïdes en un 50% si es paguen abans de l'inici del procediment o un 30% si es paguen abans de la resolució definitiva.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquesta nova ordenança per a regular la convivència entre les persones i adaptar-se a la nova realitat social. Aquesta normativa és fonamental per a construir un municipi respectuós, tolerant i en harmonia en el dia a dia de la societat local.
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon