Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona Aprova Pressupostos 2024 per un total de 32.1 milions d'euros


El Ple de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha donat llum verda als pressupostos per a l'exercici 2024 en una sessió extraordinària, amb un suport majoritari dels grups que formen el govern municipal.

El pressupost per a l'any 2024 s'eleva a 32.117.807,67 euros, experimentant un increment del 9,68% respecte a l'exercici anterior. Aquest augment es deu, entre altres raons, a una eficient gestió dels fons de la Generalitat Valenciana destinats a la construcció de rellevants infraestructures, com el Centre de Dia de la Rascanya, un nou menjador i gimnàs en el CEIP Lluís Vives, i l'inici del segon institut del municipi.

José María Romero, regidor d'Hisenda, va destacar durant la presentació dels nous pressupostos que "hem elaborat un pressupost realista, equilibrat i que respon realment a les necessitats de la ciutadania sense inflar partides ni enganyar als veïns de la Pobla de Vallbona". L'edil va explicar que "hem dissenyat aquests pressupostos tenint en compte els criteris tècnics, estudiant àrea per àrea i oferint a la Pobla uns comptes transparents que no enganyen a ningú".

Les inversions previstes per a l'any 2024 inclouen projectes significatius com la demolició de la coneguda finca de La Cens i les obres per fer realitat el nou parc municipal Benjamín March Cervera. Aquestes accions impulsaran el nucli urbà, oferint un espai més modern al cor del poble i eliminant un punt negre urbanístic que ha estat un problema durant molts anys.

Les urbanitzacions rebran diverses intervencions segons el nou pressupost municipal de la Pobla de Vallbona. Aquestes inclouen millores a la il·luminació en Vista Calderona, treballs a les voreres de La Rascanya, que afectaran el carrer 32, i treballs de formigonada a la zona de Maquiva i Lloma Llarga.

Els comptes municipals del 2024 també preveuen increments en àrees com la seguretat pública, amb una assignació de 2.719.682,11 euros, i en aplicacions informàtiques, amb un augment de la partida fins als 180.000 euros, amb l'objectiu de millorar els sistemes municipals i facilitar la vida als ciutadans. A més, s'ha incrementat el pressupost en la partida d'‘inventari municipal’ per accelerar les tasques d'inventari ja iniciades que encara no han finalitzat.

Tot i l'increment dels pagaments d'interessos que haurà d'afrontar l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona a causa de l'inici dels pagaments després de les mancances de crèdits sol·licitats en anys anteriors, els recursos propis rebran inversions per un total d'1.136.940,58 d'euros.

Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, va assenyalar: “Estem davant un pressupost de transició cap a un model de govern diferent de l'anterior, per a això aquest govern ha dissenyat uns comptes ajustats a la realitat i molt ben treballats. En 2024 veurem realitats i no projectes sobre el paper que mai acaben de veure la ciutadania. Ja han començat les obres del Centre de Dia de la Rascanya, la CV-375 que connecta el nostre poble en l'Eliana serà una realitat, incloent-hi la rotonda en encreuament del Camí de l’Assagador, i la Finca de La Cens deixarà de ser un problema gràcies a la seua demolició. En definitiva, són uns pressupostos que obrin el camí per a un projecte a quatre anys, el qual oferirà millores reals en el nostre municipi, que molt prompte podran ser gaudides pels poblanos i poblanes”.
              




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal