Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ministra d'Igualtat diu que Espanya està a 'l'avantguarda' en feminisme i advoca per avançar cap a 'violència zero'

   La comissària europea d'Igualtat i els ministres europeus participen a Pamplona en una reunió dins de la Presidència Espanyola de la UE

   La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha afirmat aquest divendres a Pamplona que Espanya està a "l'avantguarda" europea del feminisme i a "l'avantguarda de la lluita contra les violències cap a les dones", i ha destacat que "això ens ha de fer seguir caminant cap a eixe objectiu que compartim tots de violència zero".

   Pamplona acull aquest divendres la reunió informal ministerial d'Igualtat dins del semestre de la Presidència Espanyola de la Unió Europea, una reunió a la qual assisteixen els ministres d'Igualtat dels estats membres i la comissària europea d'Igualtat, Helena Dalli.

   La trobada se celebra al palau de congressos Baluard de Pamplona, enmig d'un fort desplegament mediàtic i de seguretat. La jornada ha arrancat a les 8.30 hores amb l'arribada de les autoritats i al llarg del matí se celebraran dos sessions, una dedicada a abordar la recollida de dades i els servicis especialitzats d'atenció a víctimes de violència contra les dones, i una altra dedicada a les violències emergents.

   Abans del començament de les sessions, Ana Redondo ha destacat, en declaracions als mitjans de comunicació, que "Espanya és molt reconeguda a la Unió Europea i el dijous, en un sopar informal, així ens ho transmetien moltes ministres, realment aquest país està a l'avantguarda, a l'avantguarda del feminisme, a l'avantguarda de la lluita contra les violències contra les dones".

   La ministra ha assenyalat que "no és casual" que aquesta reunió se celebre a Navarra i, en concret a Pamplona, ja que tant la Comunitat com la ciutat "tradicionalment han lluitat i han aconseguit grans avanços a favor de la igualtat i en contra de les violències contra les dones".

   Redondo ha assenyalat que "l'objectiu d'aquesta reunió és establir qual és el marc en el qual ens anem a moure, com anem a col·laborar tots els països per a lluitar contra les violències de gènere i les violències contra les dones i avançar en diversos fronts".

   Amb aquesta trobada, ha afirmat que es posa un "fermall morat a una Presidència Espanyola de la Unió Europea que ha sigut molt fructífera, que ha permès mostrar el nostre país i el nostre compromís en diferents polítiques públiques i els avanços en aquestes polítiques públiques".

   Ana Redondo ha assegurat que la reunió d'aquest divendres és "especialment important, especialment significativa, perquè la igualtat està en el nucli de les polítiques del nostre Govern". "Som un Govern socialista, som una societat molt feminista, per això el Govern ha d'estar a l'altura d'eixa societat feminista, i per descomptat també volem una Europa feminista", ha subratllat.

   Respecte a la sessió de treball que es dedicarà a la recollida de dades, la ministra ha indicat que "ens falten dades per a fer bons diagnòstics". "Necessitem conéixer exactament la realitat, la realitat de les violències contra les dones en els diferents països. I necessitem fer una estratègia de cerca d'eixes dades i de recuperació de moltes dades que a voltes són difícils d'obtindre perquè se segueix sense denunciar suficientment, s'ha estigmatitzat la denúncia i per tant és imprescindible tindre dades correctes", ha assenyalat.

   A més, ha explicat que "anem a avançar en aquesta primera sessió sobre com aconseguir també harmonitzar tots els mecanismes perquè eixes estadístiques ens puguen servir com a col·lectiu, com a comunitat, com a Unió Europea".

   En la segona sessió, es treballarà sobre "les diferents formes de violència contra les dones perquè s'estan generant noves formes de violència, ho hem vist aquests últims dies a través de les xarxes socials, per descomptat la violència vicaria, per descomptat les diferents violències en els àmbits laborals, en els àmbits familiars, en els àmbits dels entorns més pròxims i necessitem també conéixer el perquè, conéixer la situació de les dones en cadascun d'aquests àmbits i en cadascuna d'aquestes situacions on es produeixen violències contra les dones".

   Redondo ha assenyalat que, mentre s'avança a un escenari de "violència zero", s'han "d'implementar els recursos, millorar la coordinació i fer que caminem tots en la direcció de la igualtat, perquè solament en igualtat podrem ser una millor Europa, una Europa més democràtica, una Europa més resiliente i on tots, homes i dones, puguem conviure en pau i harmonia".

   A preguntes dels periodistes, la ministra s'ha referit a la rebaixa de pena a un dels condemnats del cas de la Manada, per la violació grupal a una jove en Sanfermines, i ha afirmat que "la legislació ara mateix ha corregit algunes disfuncions i crec que que cal mirar cap a avant i això és l'important, que hi ha una legislació, que la legislació s'aplica i que, per tant, cada vegada que es produeix un acte d'aquestes característiques tenim una legislació que protegeix a les dones".

   D'altra banda, sobre els treballs per a aprovar la primera directiva europea sobre la violència contra les dones, Ana Redondo ha assenyalat que "el Govern d'Espanya té intenció d'impulsar-la, hi ha algunes reticències, però jo crec que que les reunions d'aquest divendres van a servir precisament per a llimar eixes disfuncions que a voltes es produeixen en una negociació complexa". "La nostra ferma decisió és avançar cap a eixa directiva perquè és imprescindible", ha assegurat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal