Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La militància d'IU avala l'acord de Govern entre Sumar i PSOE

La militància d'Izquierda Unida ha donat el seu suport majoritari a l'acord de govern amb el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) dins de la coalició Sumar. Segons els resultats de la votació, un 85% dels membres de la formació política han recolzat la proposta de direcció liderada per Alberto Garzón i han subscrit el pacte de govern signat per Yolanda Díaz i Pedro Sánchez.

La participació en aquest procés ha estat d'un terç del cens actiu de militants i simpatitzants, un fet que ha suscitat certa reflexió sobre l'abast real d'aquesta decisió dins de l'organització. La portaveu federal d'Izquierda Unida, Sira Rego, ha posat de relleu l'ampli suport rebut per l'acord i la conformació del nou govern de coalició. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació a la seu d'IU Andalusia, ha agraït la mobilització dels militants i la seva implicació en aquest procés decisiu.

La pregunta formulada als membres del partit era clara i concisa: "Sobre la base de l'acord de govern acordat entre Sumar i PSOE, estàs d'acord que Izquierda Unida participe en un govern de coalició entre Sumar i PSOE?" Aquesta redacció va ser consensuada en una reunió prèvia de la Coordinadora Federal de la formació política, amb l'objectiu de proporcionar claredat i transparència al procés de consulta.

Rego ha destacat l'esforç de les assemblees del partit per facilitar la participació dels militants, tant a través de la votació telemàtica com de la presencial, assenyalant l'important paper que han jugat en aquesta presa de decisió. A més, ha assenyalat que aquest moviment de decisió democràtica és un pas significatiu dins del panorama polític actual, donant a entendre la importància de la participació i el suport de la base en la presa de decisions rellevants per al futur del país.

És destacable assenyalar que aquesta decisió de la militància d'Izquierda Unida-Esquerra Unida representa el primer pas dins de la coalició Sumar per a l'aval de la participació dels partits en el nou govern. 

La dinàmica de consultes i suports dins de les diferents formacions polítiques que integren la coalició Sumar evidencia la importància de la participació ciutadana i dels processos democràtics en la presa de decisions polítiques rellevants. La transparència i la claredat en aquests processos són fonamentals per a la construcció d'un marc polític sòlid i cohesionat, en el qual la veu de la ciutadania tinga un paper central en la configuració del futur de la nació.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon