Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals ofereix a Riba-roja ajudes europees per a la infraestructures contra incendis

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Medi Ambient, José Luis Ramos s'han reunit este migdia amb el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Francisco José Aparisi García, per a abordar temes d'interés en este àmbit que afecten el nostre municipi.

Raga li ha transmés la preocupació del govern municipal respecte a la prevenció dels incendis en el terme municipal de Riba-roja. En este sentit, li ha fet partícip del compromís adquirit pels anteriors gestors autonòmics de la creació d'un lloc de bombers forestals que estaria situat en els terrenys de l'antiga discoteca Don Juliol.

Riba-roja és juntament amb Vilamarxant les dues poblacions del Camp de Túria més afectades pels incendis forestals. Segons les dades del Sistema Integrat de Gestió de la GVA, de juny de 2016 a agost de 2022, Riba-roja de Túria ha patit 45 incendis que han arrasat 158 hectàrees de massa forestal del parc Natural del Túria i en els Barrancs de la Pedrera i Monges.

El director general s'ha manifestat sensible a esta preocupació i ha exposat una línia d'ajudes europees gestionades per l'administració autonòmica a les quals podrà optar el consistori i que estaran destinades a l'ampliació de la xarxa d'hidrants, a la neteja de massa forestal per a previndre incendis o un altre tipus d'infraestructures per a la prevenció d'incendis.

D'altra banda ha anunciat que l'Ajuntament rebrà en breu una capa cartogràfica, que atén les competències en matèria de disciplina urbanística i de projecció que ja posseeixen els municipis, segons la LOTUP.

Segons la llei, s'estableix l'obligatorietat d'identificar i delimitar cartogràficament qualsevol urbanització o nucli de població susceptible de patir risc d'incendi forestal, els propietaris del qual han de realitzar una franja perimetral de protecció de 30 metres.

Molts d'estos habitatges estan en la zona d'actuació del Projecte Guardian, a les urbanitzacions d'Els Pous, Masia de Traver o València La Vella, en les quals gràcies al sistema més gran de prevenció d'incendis de l'Europa, estan protegides per l'aspersió d'aigua a través de les torres fixes i portàtils.

L'alcalde ha aprofitat la trobada per a convidar personalment al director general a visitar les instal·lacions del Projecte Guardian i conéixer personalment el funcionament del sistema.
       


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon