Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida (EUPV) convoca una Assemblea Extraordinaria per a la renovació orgànica i enfortir la seua organització

L'organització de l'esquerra valenciana que coordina Rosa Pérez Garijo va prendre la decisió de convocar una Assemblea extraordinària pel Consell Polític Nacional el dissabte, el màxim òrgan de decisió de l'organització entre assemblees. La proposta va ser aprovada amb una àmplia majoria dels vots, la qual cosa reflecteix el desig de la militància d'estar preparats i enfortir-se per a afrontar els reptes del futur amb una direcció forta i cohesionada.

L'Assemblea extraordinària se celebrarà dins de tres mesos i en ella es triarà a una nova direcció d'EUPV. La nova direcció tindrà la responsabilitat d'elaborar un nou programa polític i de dur a terme les estratègies necessàries per a enfortir l'organització i consolidar la seua presència en les institucions valencianes.

Esquerra Unida del País Valencià és una organització política d'esquerres que aposta per la transformació social i la construcció d'un món més just i igualitari. L'organització és present en tot el territori valencià i compta amb una àmplia militància compromesa amb els valors de l'esquerra.

L'Assemblea extraordinària d'EUPV serà una oportunitat perquè l'organització renove les seues forces i reafirme el seu compromís amb la lluita pels drets de les persones i per la construcció d'una societat més justa.

La proposta de la Comissió Executiva d'EUPV per a celebrar una Assemblea extraordinària, en una clara aposta per l'enfortiment de l'organització a través de la participació directa de la militància, es va aprovar amb 50 vots a favor (53%) i 45 vots en contra (47%); votació en la qual van participar 95 persones de les 98 que componen l'òrgan.

Rosa Pérez, Coordinadora general d'EUPV, va afirmar que: "L'el nostre major desig és que la militància puga triar una nova direcció per a enfortir internament l'organització i afrontar els reptes del context polític i aquest nou cicle que a penes acaba d'iniciar-se." Cicle polític pel qual la Coordinadora també va manifestar "una aposta de tot el conjunt d'Esquerra Unida per Sumar, entés com un espai en el qual conviure formacions polítiques diverses, amb identitat pròpia i amb un programa polític comú per a transformar des de les institucions".

Prèviament, en el punt anterior de l'ordre del dia es va abordar l'Informe Polític de la Coordinadora amb el qual s'analitza la conjuntura política general i la pròpia de l'organització. L'informe, que s'ha anat elaborant en les últimes setmanes de manera participativa amb la militància en reunions comarcals per a recollir sentir de les bases, es va aprovar amb 51 vots a favor (53%), 45 en contra (46%) i 1 una abstenció (1%); votació en la qual van participar 97 persones de les 98 que componen l'òrgan.

Seguidament, una representant de la direcció d'IU federal, va participar com a convidada en aquesta sessió per a informar de la conjuntura política d'Izquierda Unida després de la recent eixida d'Alberto Garzón de la primera línia. En eixe context, la direcció d'EUPV va manifestar un nítid suport i respecte a la decisió del fins ara Coordinador federal i l'enorme agraïment per la seua labor tant en l'organització com en l'àmbit institucional.

En celebrar-se la reunió en el Dia Internacional de l'eliminació de les violències contra les dones, el 25 de novembre, la jornada va finalitzar amb un minut de silenci en homenatge a totes les víctimes del masclisme, per a posteriorment eixir a manifestar-se pels carrers a l'uníson crit de: Se acabó!
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon