Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Pressupostos de la Generalitat per al 2024 entren en marxa a Les Corts aquest dilluns amb les compareixences dels consellers


Els Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2024 començaran la seua andadura parlamentària aquest dilluns, 6 de novembre, amb les compareixences dels consellers. El vicepresident primer i titular de Cultura i Esport, Vicent Barrera, obrirà el torn i la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, serà l'última en comparéixer.

Així consta en el calendari parlamentari de Les Corts, que preveu que les comptes per al 2024 s'aproven el 21 de desembre, i la llei d'acompanyament dos dies abans, el 19.

Fins aleshores, el dilluns 6 de novembre s'obrirà un camí de compareixences i debats en plens i comissions que començarà amb l'exposició de Barrera de les línies del seu departament. Aquest mateix dia compareixeran també la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; i ja a la vesprada, la titular de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

El dimarts serà el torn del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que compareixerà a les 10.00 hores. A les 12.00 intervindrà el responsable d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; i a les 16.00, el d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre.

El dimecres vuit acaba el torn de presentacions, amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i la titular d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

Aquest mateix dia acaba el termini per a la presentació de les esmenes a la totalitat de la llei de pressupostos. El PSPV ja ha anunciat la seua intenció de presentar-la. Es publicaran en el Diari Oficial de Les Corts (BOC) el dia 10. Per a l'acompanyament hi haurà una mica més de termini, fins al dia 14 i es publicaran en el BOC un dia després. No obstant això, en aquesta llei el termini per a esmenes a la totalitat i parcials acaba el mateix dia.

Els plens de debat de les esmenes a la totalitat seran el 20 i 22 de novembre per a pressupostos i acompanyament, respectivament. Després, es tancarà el termini per a presentar esmenes parcials als pressupostos el 29 de novembre, i la comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda es reunirà per a l'elaboració del Document d'Ordenació d'Esmenes, una trobada que es preveu per al 30 de novembre. Es publicarà a partir del 7 de desembre. El d'acompanyament eixirà abans, el 28 de novembre.

Els debats en comissió de les esmenes parcials es portaran a terme el 5 de desembre (acompanyament) i el 12, 13 i 14 de desembre per a pressupostos. La setmana següent es celebrarà el ple: el 19, 20 i 21. Acompanyament es votarà el 19 i els pressupostos, el 21.

#Pressupostos #Generalitat #CortsValencianes #2024 #Compareixences


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon