Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El tancament de la planta de ThyssenKrupp Galmed a Sagunt: podria portar a 120 treballadors al carrer

L'alcalde de Sagunt afirma que es tracta d'una decisió "sobtada i unilateral" i promet "lluitar" per defensar els treballadors

La companyia ThyssenKrupp Galmed ha anunciat al comité d'empresa la seua intenció de tancar la planta ubicada a la localitat valenciana de Sagunt, especialitzada en productes de galvanització, on actualment treballen al voltant de 120 empleats. Aquesta decisió, segons ha informat Europa Press, respon a l'"empixonament significatiu" del mercat automobilístic europeu i la conseqüent "reducció" de la demanda de galvanització.

El conseller delegat de ThyssenKrupp Galmed, Tiago Vieira, ha comunicat als treballadors a través d'una comunicació interna que el nivell global del mercat està "molt per baix" de les expectatives i previsions originals basades en el programa estratègic del Business Segment (BS SE) Strategie 20-30. Aquesta situació ha portat a l'anàlisi de la rendibilitat de les deu línies de galvanització existents en totes les ubicacions, resultat del qual indica que el tancament de FBA9 és "inevitable des d'una perspectiva econòmica i de mercat".

La capacitat de la línia ja està "significativament infrautilitzada", i es preveu que aquesta tendència s'"intensifique" a curt termini, fent impossible operar la línia econòmicament en "un futur pròxim", segons Vieira. A més, les recents pèrdues de Thyssenkrupp, que va registrar 2.072 milions d'euros al tancament del seu exercici fiscal, també han contribuït a aquesta decisió.

Durant les setmanes vinents, s'exploraran "solucions viables" amb un "marcat aspecte social" per als treballadors afectats. Les converses amb el comité d'empresa s'iniciaran "de forma immediata". A més, s'estan mantenint "converses" amb PowerCo, la companyia responsable de la construcció de la futura gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt, per identificar "possibilitats d'ocupació" pels empleats de Galmed.

La consellera d'Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha expressat el seu "malestar" per no haver sigut informada prèviament sobre la situació. Ha garantit una mediació pels interessos dels treballadors i ha destacat la voluntat de mantenir un perfil "obert i negociador" per intentar evitar el tancament.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha rebutjat aquesta decisió com a "sobtada i unilateral", anunciant la seua intenció de lluitar per evitar el tancament. Mantindrà una reunió amb la direcció de l'empresa per conéixer més detalls i buscar alternatives. Els sindicats es reuniran per consensuar una resposta a aquest anunci impactant.

Aquest tancament rememora el de l'any 2013, quan ThyssenKrupp va clausurar la planta de Galmed, però va ser reoberta el desembre de 2016. Aquesta nova decisió posa en perill més de 120 llocs de treball directes i afecta a les famílies que depenen d'aquests llocs.

.

#ThyssenKrupp #TancamentPlanta #Sagunt #Galmed #Empleo #IndústriaValenciana

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal