El suport de Sánchez a la militància davant l'assetjament de 'reaccionaris' a les seus: 'Ningú serà capaç d'amedrentar al PSOE' El suport de Sánchez a la militància davant l'assetjament de 'reaccionaris' a les seus: 'Ningú serà capaç d'amedrentar al PSOE'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El suport de Sánchez a la militància davant l'assetjament de 'reaccionaris' a les seus: 'Ningú serà capaç d'amedrentar al PSOE'


El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha enviat el seu suport i afecte a la militància socialista després dels incidents que s'han registrat davant la seu nacional del partit a Madrid, on s'han congregat més de 3.800 manifestants contra l'amnistia i els pactes amb els independentistes, assegurant que "ningú serà capaç d'amedrentar al PSOE".

En un missatge a la xarxa social X,  Sánchez ha sostingut que atacar les seus del PSOE és "atacar la democràcia i tots aquells que creuen en ella", ha publicat.

A més a més, ha recordat que després de més de 140 anys d'història del partit "mai ningú serà capaç d'amedrentar al PSOE". "Continuarem endavant", ha afegit.

Aquest missatge arriba després que aquest dilluns milers de persones hagen protestat contra l'amnistia davant les seus del PSOE d'arreu d'Espanya. En concret, a Madrid, s'han viscut moments de tensió entre els assistents i la Policia Nacional ha hagut de dispersar-los utilitzant botes de fum.

La protesta s'ha saldat amb almenys tres detinguts per desobediència i atemptat contra l'autoritat. A la mateixa han acudit el líder de Vox, Santiago Abascal, el vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, i altres dirigents del partit.

"SILENCI ESTRIDÈNCIA DEL PP"

A aquest suport s'ha sumat també la vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, que ha denunciat que l'"ultradreta vol guanyar a crits" davant les seus del PSOE "el que no van guanyar a les urnes", preguntant-se al mateix temps si aquesta és la fulla de ruta de Vox i el PP.

"Això sí que és trencar Espanya i amenaçar la democràcia. Si pensen que ens amedrentaran no coneixen el PSOE, la seua història ni la seua militància", ha escrit en la mateixa xarxa social la ministra d'Hisenda en funcions.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, que ha censurat el "silenci estrident" del PP i ha recordat que "molts, i moltes vegades" han intentat que els socialistes abandonen les seues conviccions. "Ni ho han aconseguit ni ho aconseguiran, perquè la nostra raó és més forta que les seues amenaces i la seua violència", ha explicat en un text publicat en el seu perfil de X.

"No sé si això és 'el que puga fer que faça' que va dir Aznar, però el silenci del PP és estrident. Serà perquè són els seus socis?", s'ha preguntat. Per això, ha insistit que "avui més que mai, Espanya necessita un Govern progressista que garantixca la convivència i impedisca que els feixistes imposen la seua voluntat per damunt de la que la ciutadania va expressar a les urnes", ha afegit.

Per la seua part, la portaveu del PSOE i ministra d'Educació en funcions, Pilar Alegría, ha retret que el PP porta setmanes "alimentant un monstre amb el beneplàcit de Feijóo i la participació d'Abascal".

Al seu judici, tots dos no van acceptar els resultats del 23-J "i hui encenen d'odi els carrers". "Enfront de la seua rancúnia i sense raó, Democràcia. Respecte i calma. Que ningú caiga en la seua provocació", ha demanat en un missatge en xarxes socials.

També el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, s'ha preguntat "fins quan continuarà Feijóo callat, avalant aquesta violència als carrers, sense assumir responsabilitats?".

"Són els seus socis, amb els quals governen i pacten retrocessos. Espanya va frenar a la ultradreta a les urnes, però el PP continua alimentant-los", ha recriminat Cerdán en xarxes socials.

Així mateix, el president d'Astúries, Adrián Barbón, ha qualificat de "terrible" la situació davant la seu nacional del PSOE. "La Constitució espanyola empara les manifestacions pacífiques i sense violència. El que no és constitucional és ni la violència ni les agressions", ha denunciat.

#espanya #psOE #manifestacions #política

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal