Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV denunciarà Badenas (Vox) per odi en relacionar masclisme i persones 'de determinada ètnia o origen'

   El segon tinent d'alcalde replica a Gómez amb possibles accions judicials per un delicte contra l'honor

El PSPV denuncia Badenas (Vox) per relacionar masclisme i persones "de determinada ètnia o origen"

El PSPV-PSOE de València ha anunciat que presentarà una denúncia per delicte d'odi contra el portaveu de Vox a l'Ajuntament de la ciutat i segon tinent d'alcalde, Juanma Badenas, després de relacionar el masclisme amb "persones de determinada ètnia o de determinat origen" i afirmar que "és cert que algunes persones que entren a Espanya venen amb eixa cultura masclista".

Les declaracions de Badenas, fetes en el programa El Faro de la 8 Mediterrani, han estat condemnades per diversos agents polítics i socials. La portaveu del PSPV-PSOE a l'Ajuntament, Sandra Gómez, ha considerat que les paraules del portaveu de Vox són "xenòfobes, masclistes i incitadores a l'odi contra el col·lectiu migrant".

En la seua intervenció, Badenas va afirmar que "el masclisme sociològic és un clixé que és ve utilitzant des de fa molt temps per a tractar de justificar una sèrie de polítiques que tenen una tendència de gènere determinada".

A continuació, va afirmar que "des dels anys 70 s'ha produït una evolució en la societat espanyola, que ja no és masclista". No obstant això, va afegir que "tanmateix, és cert que algunes persones que entren a Espanya venen amb eixa cultura masclista".

Badenas va esmentar que "algunes persones de determinada ètnia o de determinat origen, en alguns llocs, neguen fins i tot a les professores dels instituts que es dirigisquen cap als propis estudiants perquè consideren que són diferent que ells".

Davant les protestes dels altres participants en la tertúlia, Badenas va demanar que es deixara "el prejuí" i va assegurar que "això no és xenofòbia".

Gómez ha asseverat que les paraules de Badenas "sonrojan a qualsevol demòcrata" i ha indicat que "devien avergonyir profundament a qui comparteix Junta de Govern amb ell".

La portaveu del PSPV-PSOE ha reclamat la regidora de Vox, María José Catalá, a manifestar de manera pública el seu rebuig a les declaracions del seu número dos en el govern municipal.

"Si no ho fa, serà còmplice i responsable en primera persona d'unes manifestacions que ens avergonyeixen com a societat", ha afegit Gómez.

La portaveu socialista ha al·ludit a dades oficials del Govern central que "demostren la falsedat" de "els comentaris xenòfobs i masclistes de Badenas".

"Els informes confirmen, en contra del que diu el portaveu de Vox, que la immensa majoria dels autors de violència de gènere són persones nascudes a Espanya", ha insistit Gómez.

Badenas, per la seua banda, ha defensat les seues declaracions i ha acusat el PSPV-PSOE d'atacar-lo i d'intentar intimidar-lo.

A més, ha anunciat que estudiarà possibles accions judicials contra Gómez per un delicte contra l'honor.

Odi per a dividir la societat

Les declaracions de Badenas són una mostra més de la utilització de la xenofòbia i el masclisme per part de l'extrema dreta per a dividir la societat.

En aquest cas, Badenas va intentar relacionar la violència masclista amb persones immigrants, una afirmació que és falsa i que només serveix per a alimentar els prejudicis i l'odi contra aquest col·lectiu.

Les paraules de Badenas han estat condemnades per diversos agents polítics i socials, que han qüestionat la seua idoneïtat per a ocupar un càrrec públic.

La denúncia presentada pel PSPV-PSOE és un pas necessari per a denunciar la intolerància i la discriminació que es propaguen des de l'extrema dreta.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal