Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El món Cultural Protesta Contra l'Acomiadament Injustificat de Pérez Pont

El nomenament de l'ultradretà Vicente Barrera al capdavant de la Conselleria de Cultura va encendre totes les alarmes en el món cultural valencià. El extorero de Vox i vicepresident del Consell, amb l'evident intenció de convertir la guerra cultural en bandera del seu projecte polític, ha generat una mobilització sense precedents en aquest sector.

La Provocació: Acomiadament del Director del Centre del Carme


El detonant d'aquesta mobilització és el possible acomiadament del director del Conserci de Museus i responsable del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont. La proposta, que podria ser adoptada en la reunió prevista per a aquest migdia del Consorci, ha provocat una concentració a les portes del Centre del Carme per a mostrar el rebuig del sector. Aquesta protesta compta amb el suport de diverses associacions, com l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA) i la de Dones en les Arts Visuals.


concentració   - foto EFE


El Referent Cultural: Trajectòria de Pérez Pont

Pérez Pont va assumir la direcció del Centre del Carme en 2016 després de guanyar un concurs públic. Amb el seu contracte renovat en 2021 fins a 2026, ha consolidat el Centre com un referent nacional i internacional. Amb un model de gestió obert, transparent i participatiu, ha promogut convocatòries amb jurats independents i ha consolidat el Centre com a plataforma per a artistes emergents. La seua implicació territorial i social, així com el compromís amb la memòria democràtica, la visibilització de la realitat LGTBI i la lluita contra el canvi climàtic, han marcat la seua adreça.
#CulturaValenciana #acomiadamentInjustificat #VicenteBarrera #MobilizacióCultural #CentreDelCarme

Acomiadament Injustificat: Les dades parlen

El Centre del Carme s'ha convertit en el vaixell almirall de l'oferta cultural de València, amb un increment considerable de visitants. Des de 2015, amb 71,000 visitants, fins l'any passat, amb prop de 320,000 persones, confirma la seua posició com l'espai cultural més visitat de la ciutat. La solidesa del projecte i els seus resultats fan injustificat l'anunciat acomiadament de Pérez Pont, sobretot quan, segons el manifest de les associacions, existia un compromís de "no vincular la renovació de càrrecs o direccions en els centres i museus de la Generalitat amb canvis polítics".

La Guerra Cultural de Barrera: Retallades i prioritats dubtoses

La destitució de Pérez Pont és una altra ofensiva de la guerra cultural que Vicente Barrera vol dur a terme des de la Conselleria. Mitjançant retallades pressupostàries, Barrera ha afectat greument entitats culturals com el Institut Valencià de Cultura i el Centre del Carme, reduint els seus pressupostos. El conseller de Vox ha mostrat contundència contra la cultura valenciana, retallant ajudes a editorials que publiquen en valencià i eliminant subvencions a entitats compromeses amb la cultura com la Fundació pel Llibre i la Lectura i el Espai Joan Fuster de Sueca.

 Una Amenaça a la Cultura Valenciana

La destitució de Pérez Pont i les retallades pressupostàries de Barrera constitueixen una amenaça significativa a la riquesa cultural del territori valencià. La resistència del sector cultural, expressada en la mobilització actual, posa de manifest la preocupació davant decisions que semblen buscar el control des de la prepotència i el descarat menyspreu a la cultura.
    
Pérez Pont


  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal