Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Micalet premia el compromís cívic i cultural del País Valencià : Carraixet i Isabel Robles

El passat dissabte 25 de novembre, la Societat Coral El Micalet de València va celebrar la seua 36a edició dels premis Miquelets d'Honor, uns guardons que reconeixen la trajectòria de persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís cívic i cultural amb el País Valencià.

Enguany, els premis van recaure en el grup musical Carraixet i la poeta Isabel Robles

El primer, originari de Tavernes Blanques, és una de les bandes més rellevants de la Nova Cançó valenciana, amb una trajectòria de més de cinquanta anys en què ha contribuït a la promoció de la música tradicional valenciana. La segona, nascuda a València, és una poeta, assagista, traductora i professora amb una obra destacada pel seu compromís social i feminista.

Els premis van ser lliurats en un acte celebrat al Teatre Micalet de València, que va comptar amb la presència de representants polítics, cívics i institucionals.

El compromís de Carraixet amb la cultura i la llengua valenciana

Carraixet va ser fundat el 1973 per un grup de joves valencianistes que volien reivindicar la música popular valenciana. Des d'aleshores, la banda ha publicat més d'una vintena d'àlbums i ha realitzat centenars de concerts arreu del món.

La música de Carraixet es caracteritza per la seua combinació de la música tradicional valenciana amb altres influències, com ara el rock, el folk i la world music. La banda ha contribuït a la difusió de la cultura i la llengua valenciana a tot el món, i ha estat un referent per a nombroses altres formacions musicals.

A més de la seua trajectòria musical, Carraixet també ha estat un referent en la defensa de la cultura i la llengua valenciana. La banda ha participat en nombroses campanyes i manifestacions en defensa dels drets lingüístics i culturals del poble valencià.

   

El Carraixet d'avui

El compromís d'Isabel Robles amb el País Valencià

Isabel Robles és una poeta, assagista, traductora i professora nascuda a Alhambra 1948 i establida a València. La seua obra, escrita en català, es caracteritza per la seua sensibilitat social i feminista.

La seua obra ha estat traduïda a diverses llengües i ha estat reconeguda amb nombrosos premis, entre els quals destaquen: En març de 2012 va guanyar el III Premi del XII Certamen de Relats Breus sobre la Dona i el Premi de la  «Lletra Lila» (2017) i Llibres com "El llibre dels Adeus", l'any 2014 publica en Bromera Les sabates i altres poemes, poemari que li va meréixer el XXXII Premi Ibn Hazm de Poesia.

Robles és una ferma defensora de la cultura i la llengua valencianes. La seua obra ha contribuït a la difusió dels valors democràtics i progressistes al País Valencià.

  

IsabelRobles

El Micalet, una entitat valencianista amb 126 anys d'història

La Societat Coral el Micalet és una entitat cultural valencianista fundada el 1893. Al llarg de la seua història, la coral ha estat un important referent de la cultura i la llengua valenciana.

El Micalet va jugar un paper destacat durant la dictadura franquista, quan va ser un dels pocs espais on es va poder continuar defensant la cultura i la llengua valencianes. L'entitat ha estat també un referent en la lluita per la recuperació de la Generalitat Valenciana.

En l'actualitat, el Micalet continua sent una entitat activa en la promoció de la cultura i la llengua valencianes. A més dels premis Miquelets d'Honor, l'entitat organitza nombrosos concerts, conferències i altres activitats culturals.

Ens recordem de la família Carraixet

A més dels mèrits artístics i culturals del grup Carraixet, els quals han estat reconeguts amb el premi Miquelet d'Honor, és rellevant recordar la seua vinculació amb la història del País Valencià.

Els membres del grup provenen de Tavernes Blanques, una població de l'Horta Nord que ha tingut un paper rellevant en la lluita per la cultura i la llengua valencianes. Carraixet són descendents de la família Giner, una nissaga valencianista que va tenir un paper destacat durant el segle XIX.

L'avi del cantant i guitarrista de Carraixet, Lleonard Giner, va ser un dels fundadors de l'Orfeó Valencià i de la Societat Coral el Micalet. El seu pare, Joan Giner, va ser un rellevant activista cultural i polític.

Aquesta vinculació amb la història valenciana ha impregnat la música de Carraixet, que sovint s'inspira en temes tradicionals valencians i en la lluita per la llibertat i la justícia social.

La trajectòria de Carraixet

Carraixet va ser fundat el 1973 per un grup de joves valencianistes que volien reivindicar la música popular valenciana. El grup va començar a actuar en els escenaris de la clandestinitat durant la dictadura franquista, i es va convertir en un referent de la Nova Cançó valenciana.

Després de la mort de Franco, Carraixet va continuar la seua trajectòria musical, publicant més d'una vintena d'àlbums i realitzant centenars de concerts arreu del món. La banda ha contribuït a la difusió de la cultura i la llengua valencianes a tot el món, i ha estat un referent per a nombroses altres formacions musicals.

El compromís cívic i cultural

A més de la seua trajectòria musical, Carraixet també ha estat un referent en la defensa de la cultura i la llengua valenciana. La banda ha participat en nombroses campanyes i manifestacions en defensa dels drets lingüístics i culturals del poble valencià.

El premi Miquelet d'Honor reconeix el compromís cívic i cultural de Carraixet, que ha contribuït a la projecció de la cultura i la llengua valencianes al món.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal