Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Maratón de València 2023 tallará 80 carrers i grans avingudes de la ciutat el diumenge

El dispositiu especial posa als carrers més de 500 agents de Policia Local i 32 línies de l'EMT amb itineraris alternatius

El diumenge 3 de desembre, la Maratón de València Trinidad Alfonso tallarà més de 80 carrers i grans avingudes de la ciutat, amb afectacions al trànsit des d'aquest dijous, 29 de novembre, a partir de les 22.00 hores, fins al diumenge a les 15.00 hores, aproximadament. La Policia Local destinarà 534 agents per a la seua organització i la EMT ha modificat 32 línies per a acostar els usuaris al màxim possible als seus destins.

L'àmbit afectat abasta des del pont de Montolivet fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències, bona part del front litoral de València, tot l'eix de l'avinguda de Blasco Ibáñez i el passeig de l'Albereda i el centre històric de la ciutat.

Abans d'un esdeveniment d'aquestes característiques, que reunirà a prop de 100.000 persones, l'Ajuntament de València, la EMT i la Policia Local han preparat dispositius especials. El començament de la prova es farà en vuit sortides que es produiran a les 8.15; 8.25; 8.35; 8.45; 8.55; 9.05; 9.15 i 9.25 hores, des de la plaça del Maratón amb el pont de Montolivet, i està previst que la prova finalitze sobre les 15.00 hores.

A partir d'aquest dijous, a les 22.00 hores, s'inicien els primers talls de trànsit en l'entorn de la plaça de la Maratón per a facilitar les labors de muntatge de la zona d'eixida de la carrera. I el mateix passarà a primera hora del dissabte a la Fira València, on els participants acudiran a recollir els dorsals.

Els treballs seguiran fins a l'última hora del dissabte i, a partir de les 21.00 hores, els talls ja seran generalitzats en tot l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la resta de carrers i avingudes per les quals discorrerà la prova.

El divendres 1 de desembre, a partir de les 22.00 hores, es tancarà al trànsit rodó el pont de Montolivet en ambdós sentits i l'avinguda del Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, per al muntatge de l'arc sortida de la prova.

Per la seua banda, les avingudes Germans Maristes i Institut Obrer, en ambdós sentits, també romandran tallades des de les 22.00 i fins a les 6.00 hores del dissabte, deixant accés als vados.

Per la seua banda, el dissabte es procedirà al tall de l'Albereda entre la Plaça d'Europa i el Pont de l'Assut de l'Or, de 6.00 a 14.00 hores aproximadament, amb la finalitat d'acollir el "mini maratón".

A més, es procedirà al tall de la carrer d'Alcalde Reig, entre el pont del Regne i l'avinguda de la Plata en sentit d'entrada a la ciutat des de les 21.00 hores i, a partir de les 22.00 hores, es farà el mateix en la carrer Professor López Piñero, entre Alcalde Reig i Ricardo Muñoz Suay, així com en ambdós sentits d'Institut Obrer i de Germans Maristes (entre Amado Granell Mesado i Bombero Ramón Duarte). Els talls per al recorregut del Maratón, el mateix diumenge, començaran una hora abans de l'inici de la carrera.

SERVEI DE L'EMT I METROVALENCIA

L'equip d'incidències de l'àrea d'operacions d'EMT València porta setmanes planificant rutes alternatives amb dos objectius prioritaris: acostar el màxim possible a tots els usuaris a les seues destinacions habituals i facilitar l'arribada dels assistents a l'entorn de la Marató.

La companyia municipal recomana utilitzar les línies 35, 99 i la C3 per a aproximar-se a la zona d'eixida i a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per a circular per la ciutat, malgrat les grans restriccions, ha dissenyat des del divendres, i fins que finalitze la carrera el diumenge, itineraris alternatius en un total de 32 línies.

"La nostra vocació és la del servei públic de transporte.la Marató és un esdeveniment de grans dimensions, que tots valorem i volem, però no podem oblidar que la mobilitat és essencial a València per a tots, i per això hem apostat per mantindre al màxim de les nostres possibilitats el transport públic, malgrat l'enorme traçat de la prova", ha destacat el regidor de Mobilitat.

Un total de 32 línies comptaran per tant amb rutes alternatives des del divendres, i fins i tot durant la mateixa carrera, l'extens traçat de la qual obligarà a suspendre provisionalment les línies C-1, 19, Expresses, 30, 31, 32, 40, 67, 70, 71, 73, C2, 81, 92, 93, 94, 95 i 98 durant el matí del diumenge.

També Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà el servei de Metrovalencia diumenge que ve, per la qual cosa els trens i tramvies començaran a circular a les 6.00 hores del matí per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l'eixida.

Com a part del dispositiu especial previst, la Línia 10 (Alacant-Natzaret) tindrà diferents freqüències segons la franja horària, atés que la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer estarà tallada fins a les 10 hores. D'aquesta manera, prestarà servei entre les estacions d'Alacant i Amado Granell- Montolivet, des de les 6.00 hores.

Pel que respecta a la Línia 4, el pas de la Marató obligarà a tallar la circulació des de les 8.15 fins a les 11.30 hores entre Pont de Fusta-Doctor Lluch, per la qual cosa només se circularà entre Mas del Rosari-Vicent Andrés Estellés i Pont de Fusta. En la Línia 8, no es començarà a circular fins a les 12.15 hores, moment en el qual es restablirà el servei complet en totes les línies.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal