Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El líder del PSPV acusa Mazón de ser 'solament' el president del PP i no el de 'tots els valencians

  '

Puig a Mazón: Si el PP vol que acordem el primer que ha de fer és garantir el funcionament democràtic"

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig ha advertit el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, davant la seua oferta a tots els partits amb l'objectiu d'aconseguir una estratègia per a "condicionar" els PGE als necessitats de la Comunitat, que si vol pactar "el primer que ha de fer és garantir el funcionament democràtic" .

"Si vol que acordem, el primer que ha de fer és garantir el funcionament democràtic i garantir la convivència", ha dit Puig, que ha afegit: "Si li manté la cobertura a l'extrema dreta, serà difícil entendre's".

Així s'ha manifestat en una roda de premsa en la qual ha alertat de falta de lideratge" de Mazón en el Consell on, al seu juí, ha quedat "clarament demostrat que l'extrema dreta és la que raja" i ha lamentat que "Mazón ha decidit ser president del PP abans que el 'president' de tots els valencians i valencianes".

"Renúncia a ser president de tots els valencians perquè no és posa al costat de l'interés general de tots i de la defensa de la Constitució que tantes vegades és fa referència. Defendre la Constitució és defendre la convivència, és defendre la pluralitat", ha manifestat.

Així mateix, Ximo Puig ha assegurat que "l'insult permanent i la provocació és el que no hauria d'ocórrer mai en aquesta societat" i ha enlletgit a Mazón que "haja dimitit de la defensa de l'interés general i de la ciutadania".

ATAC A LES SEUS SOCIALITES

A més, ha criticat que "el que no pot ocórrer és que aquesta incitació a l'odi que s'està produint cada vesprada enfront dels seus del PSOE, no tinga resposta de la màxima autoritat de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, el líder socialista ha assenyalat que el "desitjable" per a la Comunitat Valenciana és que "no existira l'extrema dreta en el Govern valencià" i ha subratllat que el PP pot fer-ho però que, mentre no ho fa, "com a mínim que és posa al costat de la democràcia i que condemne el que està passant".

Preguntat per la publicació que va compartir el primer tinent d'alcalde de Xirivella i edil de Vox, Santos Santiago, en la qual s'animava a participar en una protesta davant la seu dels socialistes a Ferraz en Nit de cap d'any amb la frase: "Porta't els raïms i la teua bandera; els putes i la coca els posa el PSOE", Puig ha mostrat la seua "gran" preocupació davant aquests actes que intenten "pertorbar la convivència democràtica".

"Aquesta actuació demostra el que significa una visió de la història totalitària i una visió sectària de la vida i eixa actitud d'insult permanent, de provocació, és allò que mai hauria d'ocórrer en una societat i que no pot admetre el President de la Generalitat", ha asseverat.

"No li he sentit dir gens d'aquesta qüestió, que és una incitació a l'odi igual que el que passa totes els vesprades ací --en referència als protestes en els seus socialitas-- i no te resposta per la màxima autoritat d'aquesta comunitat", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal