Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EcoRiba de Riba-roja: Un Projecte Premiat per la Sostenibilitat i l'Educació Ambiental

 L'Ajuntament de Riba-roja ha rebut el premi Ciutat 11 de Creu Roja pel seu destacat programa EcoRiba, reconegut per la seua contribució a la sostenibilitat i educació ambiental.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha estat guardonat amb el premi Ciutat 11 de Creu Roja, específicament en la categoria de patrimoni, per la implementació reeixida del programa municipal EcoRiba. El president provincial de Creu Roja, Ramón Balaguer, va entregar personalment aquest prestigiós premi.

Creu Roja ha destacat el compromís de l'Ajuntament amb la promoció d'espais verds, atorgant el premi en la categoria de patrimoni. L'exitós programa EcoRiba ha rebut reconeixement per la seua iniciativa en la regeneració del bosc de la ribera del Túria. Aquest projecte, que inclou una dimensió educativa ambiental, posa de manifest la importància cultural de la zona.

El premi Ciutat 11 és fruit de la participació de l'Ajuntament de Riba-roja en el concurs de bones pràctiques de Creu Roja, impulsat des de l'àrea de cooperació internacional. Aquest concurs va centrar-se en reconéixer aquelles accions que contribueixen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. L'Ajuntament va presentar el projecte EcoRiba a la modalitat B, de Bones Pràctiques impulsades per administracions públiques.

EcoRiba té com a objectiu principal assolir les metes ODS 1.4 (Protecció del patrimoni cultural i natural), 11.5 (Preparació davant desastres) i 11,7 (Zones verdes), tot això relacionat amb els ODS 11, 13, 15 i 17. El premi inclou un curs i manuals sobre els ODS per a ajuntaments, un diploma i una activitat de sensibilització programada per al 2024.

L'alcalde, Robert Raga, ha expressat el seu agraïment a Creu Roja pel reconeixement del projecte EcoRiba, destacant la seua importància en termes de sostenibilitat i educació ambiental. Aquest premi reafirma el compromís de l'Ajuntament en la implementació de pràctiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

EcoRiba, el pla integral de l'Ajuntament, aborda diferents àmbits per dinamitzar de manera sostenible l'entorn local. En l'àmbit eficient, impulsa projectes i associacions com el Pla Estratègic Participat de Riba-roja de Túria, PAUS, PMUS, EcoRiba Integra i l'Associació de Municipis Vinculats al parc natural del Túria. En l'àmbit verd, destaca la recuperació de la flora autòctona mitjançant el Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030, Gènesi Túria i Aromes Itinerarium Salutis. A més, en l'àmbit educatiu, alinea les seues activitats ambientals amb els ODS, com ho va reconéixer el PREMI EAR 2022.
    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal