Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Convocada una concentració davant la Generalitat: 'À Punt no es toca'.


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) crida la societat valenciana a sumar-se a una concentració en commemoració del desè aniversari del tancament de Canal 9. Pero les preocupacions sobre el futur d'À Punt i destaca les amenaces econòmiques i les propostes de retallades.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convoca a la societat valenciana a sumar-se a una concentració el pròxim dimarts 28, a les 19 hores, davant del Palau de la Generalitat com a "últim responsable del destí de la nostra ràdio i televisió", amb motiu del desé aniversari del tancament de Canal 9.

"¡À Punt no es toca!" Volem una ràdio i televisió públiques valencianes de qualitat, amb un pressupost suficient i sense intervencionismes", reivindica l'entitat després de mostrar "la preocupació de la societat valenciana pel futur del nostre mitjà de comunicació de referència". A la concentració està convidat el comité d'empresa de la radiotelevisió pública autonòmica.

En un comunicat, ACPV denuncia "l'ofegament econòmic i les amenaces que pateix À Punt" i reclama al Consell que retiri "les mesures recentment presentades per allunyar així el fantasma del tancament, com va passar en Canal 9", en al·lusió a les esmenes presentades pel PP i Vox --socis de govern-- que redueixen el pressupost de l'entitat i augmenten la seua representació en el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Tot això quan recorda que "ara fa deu anys, el 29 de novembre de 2013, el govern del PP presidit per Alberto Fabra va tancar la ràdio i televisió públiques valencianes, decisió que va provocar el rebuig de la societat valenciana i una extraordinària mobilització de denúncia".

Una decisió lamenta, que va suposar deixar la Comunitat "sense el seu mitjà d'informació de proximitat i sense un dels seus principals instruments de promoció social de la llengua pròpia, a més d'atemptar greument contra la indústria audiovisual valenciana i els milers de llocs de treball que representa".

Amb els anys, exposa Acció Cultural, el canvi de cicle social i polític va permetre que la societat valenciana poguera recuperar-se d'"aquel triple cop informatiu, lingüístic i econòmic" i recuperar la seua ràdio i televisió públiques amb À Punt.


"TORNEN LES AMENACES"

Però deu anys després, advertix, "tornen les amenaces": "Els sindicats del comitè d'empresa d'À Punt (Intersindical, CCOO PV, UGT-PV i CSI·F) han anat denunciant des dels inicis l'ofegament econòmic al qual està sent sotmesa la nostra radiotelevisió pública valenciana".

"Un infrafinançament que, lluny de millorar, va camí de ser molt pitjor amb el nou govern --alerta--. De fet, aquesta mateixa setmana hem conegut que PP i Vox han decidit baixar encara més la compensació a À Punt, situant-la per sota del 0,3% del pressupost autonòmic no financer. Una xifra que abans marcava el mínim d'inversió per part de la Generalitat i que, segons el diputat de Vox José Mª Llanos, pot reduir-se encara més en pròxims exercicis".

Segons ACPV, a aquest retall se suma que À Punt serà l'única radiotelevisió autonòmica d'Espanya que no estarà recolzada pressupostàriament pel seu govern en el supòsit que els tribunals fallisquen que ha de tornar diners de la liquidació de l'IVA, alguna cosa que afecta tots els ens públics espanyols i per la qual la CVMC podria haver de desemborsar 11 milions d'euros.

Davant aquesta situació, augura que "l'ofegament econòmic tindrà un cost immediat i directe sobre les empreses del sector audiovisual valencià, que veuran com el paper de motor del sector que significa la ràdio i televisió públiques quedarà seriosament compromés". "Sense pressupost --assenyala--, haurà de reduir-se, o fins i tot eliminar-se, contractacions i projectes, retall que afectarà tant al sector i a la seua capacitat de contractació com a l'oferta de programació d'À Punt en conjunt".

Encara més, Acció Cultural denuncia que el nou Consell "no només pretén retallar l'economia de l'entitat, sinó que mitjançant la llei d'acompanyament ha presentat proposta de modificació per a rebaixar el quòrum necessari amb el qual es trien els membres del Consell Rector, el que li assegurarà en la pràctica dominar el contingut d'À Punt com mai havia passat fins ara". "Un greu risc per a la independència informativa", avisa.


#ÀPunt #Canal9 #ACPV #ConcentracióValenciana #MitjansComunicació #SocietatValenciana


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal