Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Capella de Ministrers: Guardons i per la seua tasca amb la Música culta Valenciana

El CVC premia amb la Medalla d'Honor la "ingent" tasca de restauració musical de Capella de Ministrers

El Consell Valencià de Cultura (CVC) reconeix l'altíssima qualitat interpretativa i la ingent tasca de difusió i restauració de la música culta valenciana de Capella de Ministrers amb la Medalla d'Honor.

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lliurat la Medalla d'Honor a la formació valenciana de música culta Capella de Ministrers per la seua "altíssima qualitat interpretativa" i pel seu "ingent" treball de difusió i restauració de la música culta valenciana des de l'any 1000 fins al segle XVIII.

D'aquesta forma, el Consell Valencià de Cultura ha atorgat la distinció de la institució a l'agrupació en la persona de Carles Magraner, creador i director del grup.

La presidenta en funcions del CVC, Dolors Pedrós, ha destacat la "gran trajectòria" de Capella de Ministrers i la seua contribució a la difusió i restauració de la música culta valenciana i de la Corona d'Aragó. "Fa olor de Mediterrani i sona a Mediterrani", ha subratllat.

Vicent Torrent, membre de la institució i músic, ha elogiat el compromís de la formació amb la protecció i la difusió del patrimoni valencià, així com la seua tasca de normalització i divulgació tant a la Comunitat Valenciana com en la promoció internacional.

Capella de Ministrers, fundada en 1989, ha realitzat 68 gravacions, més de 1.500 concerts i diversos projectes culturals d'iniciativa pròpia. Destaquen la reconstrucció d'instruments oposats en les pintures del presbiteri de la catedral de València, la creació de l'Acadèmia per a Joves Músics, la reposició del Cant de Sibil·la a la catedral de València des de 2012, el Centre Internacional de la Música i els Cursos de Morella, arribant ja a la 12a edició.

Carles Magraner, agraint la tasca dels músics del grup, ha expressat la voluntat de "posar València al món". Ha destacat l'objectiu de Capella de Ministrers de restaurar la música del passat per portar-la als contemporanis en un moment en què es valora més que mai l'antic.

Magraner també ha reivindicat la manera de comprendre la música dels autors del passat, sense divos, com a treballadors artesanals amb instruments d'afinacions diferents, subratllant la línia fràgil que separa la música tradicional de la culta.

Després de la signatura en el Llibre d'Honor del CVC i l'entrega de la Medalla, Carles Magraner i els membres de Capella de Ministrers han interpretat 'Folies de les Caterines' i 'Mareta i Tocs de Morella: gegants, traspassat i albades'.

#CVC #CapelladeMinistrers #MusicaCultaValenciana #MedallaHonor #PatrimoniValencià

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal