Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cap Cadira Buida: La Delegació del Govern Recorda les Víctimes de Violència de Gènere amb un Acte de Conscienciació

 La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha recordat aquest divendres amb cadires buides a les més de 50 dones que han perdut la vida aquest 2023 a Espanya a causa de la violència de gènere, cinc d'elles en aquesta autonomia. La titular d'aquest departament, Pilar Bernabé, ha assegurat que així s'ha volgut "visualitzar i conscienciar sobre un problema i una llosa social que existeix i que cal nomenar-la per a combatre-la", com és "la violència de gènere".

"El negacionisme és gasolina en un incendi que volem apagar", ha afirmat Bernabé, que ha destacat que "la lluita contra la violència de gènere és una qüestió de tots i de totes". A més, ha exposat que "el negacionisme al qual està sotmesa ara aquesta violència de gènere per part d'alguns dirigents i també governants, l'únic que fa és empoderar al maltractador".

Bernabé, que ha presidit a la Delegació del Govern un acte per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, ha reclamat "més contundència" a altres institucions per conscienciar al respecte i ha censurat "accions descafeïnades" en la lluita contra aquesta "llosa".

L'acció desenvolupada a la Delegació del Govern, sota el lema 'Cap Cadira Buida', ha servit, com ha comentat Pilar Bernabé, per culminar la setmana de conscienciació sobre la lluita contra la violència de gènere que acabarà aquest dissabte, 25 de novembre, jornada en què es commemora aquest dia internacional.


La representant de l'Executiu espanyol ha manifestat que el seu departament continuarà treballant per visualitzar "durant tot l'any" aquesta lluita i "vigilant perquè es complesca el pacte d'estat contra la Violència de Gènere". "Ni un pas enrere en la lluita contra la violència de gènere", ha subratllat la delegada, que ha considerat que aquest combat "ha de comptar amb un consens social".

Després d'això, ha lamentat que "certs discursos negacionistes l'únic" que aconseguesquen siga "empoderar al maltractador" i ha defensat, a continuació, la decisió d'exhibir aquest divendres cadires buides, en representació de les dones víctimes de la violència de gènere" per visualitzar-les.

"No podem en una situació de feminicidis com la que estem vivint sentir veus que siguen diferents de la unanimitat i al consens que hem obtingut en aquestes últimes dècades respecte a la lluita contra la violència de gènere", ha declarat la delegada.

"UNA XIFRA INASSUMIBLE"

Bernabé ha indicat que les més de 50 dones que han mort aquest any per aquesta violència és "una xifra inassumible, una xifra que cal combatre". "Cal nomenar-la per a poder-la conéixer", ha insistit. A les cadires buides, de color negre i sobre les quals s'han posat rostres negres sense cares, s'ha posat el nom de cadascuna de les dones assassinades, inclosa la d'una menor assassinada per la parella de la seua mare.

Entre aquests noms estaven els de les cinc dones que han mostrat aquest any en mans de les seues parelles o exparelles a la Comunitat Valenciana: dues a Orihuela Costa, una a Antella, una a Alzira i una altra a Castelló.

L'acte ha començat amb la lectura d'un extracte de la declaració institucional amb motiu del 25N per part de la subdelegada del Govern a València, Raquel Ibáñez. En aquest document s'expressa el "més absolut rebuig" de l'Executiu espanyol "a totes les formes de violència masclista, una violència estructural que és l'expressió més cruel de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones".

A més, s'afirma que el 2023 "ha marcat un punt d'inflexió en la posada en marxa de polítiques públiques contra la violència masclista", amb el desenvolupament de diferents mecanismes contemplats en la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual. Des del Govern s'ha ressaltat també la consolidació dels comités de crisi amb la finalitat d'analitzar la resposta interinstitucional davant els casos de feminicidis i l'aprovació de l'Estratègia Estatal contra les violències masclistes 2022-2025.

"AMB EL CONJUNT DE LA SOCIETAT"

Igualment, s'ha al·ludit a la ratificació de l'Informe d'Evolució del pacte d'estat contra la Violència de Gènere 2018-2022. "Del total de mesures de les quals l'Administració General de l'Estat és responsable o està implicada, el 96,8% estan complides o en procés", recull la declaració, que subratlla que encara "és necessari promoure canvis profunds en l'àmbit sociocultural".


"S'ha de caminar amb les institucions, organitzacions, amb el moviment feminista i, en definitiva, amb el conjunt de la societat", remarca el manifest. Després de la seua presentació s'ha llegit el nom de totes les dones que han mostrat en 2023 a conseqüència de la violència de gènere i s'ha guardat un minut de silenci. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal