Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bloc i País Demana 'Una Consulta a Tota la Militància' de Compromís sobre l'Acord d'Investidura PSOE-Sumar

 El corrent Bloc i País --integrada en Més Compromís, formació majoritària de la coalició Compromís-- ha fet una crida important. Demanen que se celebre "una consulta a tota la militància per decidir el posicionament dels diputats de la formació en el Congrés davant l'acord d'investidura amb el PSOE i Sumar".   #BlociPaís #Compromís #ConsultaMilitància #AcordInvestidura #PSOE #Sumar

El coordinador de Bloc i País, Vicent Fernàndez i Capilla, ha manifestat que "no pot ser que la militància no tinga, sistemàticament, ni veu ni vot en les decisions més rellevants que hem de prendre". A més, ha anomenat de "vergonyós" veure com "el PSOE, Podemos, Izquierda Unida- Esquerra Unida, ERC i tants altres, fins i tot, com hem vist, integrants de la coalició Sumar, fan consultes perquè la militància decidisca quin serà el sentit del seu vot mentre que la militància de Compromís no pinta res".

Segons Fernàndez i Capilla, la direcció de Més --"que està en funcions des que va dimitir la secretària general per ser diputada en el Congrés", recorda-- "continua blindada davant les demandes de participació de la militància, que, si no va poder decidir ja l'acord amb Sumar, ara veurà com tampoc tindrà veu ni vot en una decisió tan crucial com és un acord d'investidura per al govern de l'Estat". "Desgraciadament, aquest blindatge s'ha convertit en la norma", reprotxa en un comunicat.

En aquest sentit, afig que, "malgrat la necessitat d'aquesta consulta davant el Consell Nacional de Més, la direcció continua mirant cap a un altre costat i dient amb comptagotes quines són les particularitats pactades amb Sumar que afecten Compromís".

És per això que el coordinador del corrent "sobiranista" reclama "un canvi de rumb total que implique posar el valor de la militància en el centre i que tinga veu i vot en totes les decisions del partit, i més encara en les més substantives i fonamentals".

Així, Bloc i País està exercint pressió perquè la militància de Compromís tinga un paper més actiu en les decisions que afecten el futur del partit i el país. La consulta a tota la militància podria ser un punt d'inflexió en aquesta dinàmica política.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon