Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Armengol defén la legitimitat del Govern de coalició davant els qui 'distorsionen la realitat des de l'opacitat'


La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha destacat la legitimitat del Govern de coalició entre el PSOE i Sumar durant la Solemne Sessió d'Obertura de la XV Legislatura. En el seu discurs, Armengol ha reivindicat la formació d'aquest nou Govern com a resultat de temps, diàleg, negociació i presa de decisions, subratllant la seua legitimitat emanada de la voluntat dels ciutadans el passat 23 de juliol.

Enfrontant-se a la "crispació, polarització i soroll", Armengol ha cridat els membres del Congrés i el Senat a actuar amb transparència i respecte, fent del debat un mitjà per determinar l'interés general, el bé comú i la veritat compartida. En aquest sentit, ha destacat la importància de l'escolta activa com a eina fonamental en aquest procés.

"Davant aquells que distorsionen la realitat o qüestionen importants valors democràtics des de l'opacitat de la disputa, solament augmentaran la desafecció de la societat cap a les institucions", ha advertit Armengol, instant a actuar amb responsabilitat i compromís.

La presidenta ha recordat als representants polítics la seua responsabilitat com a institució útil per resoldre els problemes dels ciutadans. "Ser una institució útil és mimetitzar-nos amb el poble al qual representem, assegurant que cada persona en aquest país tinga una vida digna a través del nostre treball", ha afirmat.

Armengol ha posat èmfasi en la importància de l'enteniment en aquesta nova època de pluralitat, on els governs es veuen sense majories absolutes. Ha instat a exercir la capacitat d'escolta i persuasió, així com la facultat per a l'empatia. "Més que mai, ara, hem d'exercitar aquestes habilitats per continuar sent artífexs de l'esperança i la llibertat de les nostres societats", ha conclòs.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal