Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ajuntament i FV d'Empresaris del Transport demanden solucions urgents als col·lapses de l'àrea industrial de Riba-roja

L'alcalde de Riba-roja i la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport demanen solucions urgents als col·lapses de trànsit a l'àrea industrial.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i el president de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), Carlos Prades, s'han reunit per traçar un full de ruta per a demanar a les diferents administracions solucions urgents als col·lapses de trànsit que es viuen diàriament a l'àrea industrial de Riba-roja de Túria.

Milers de camions transiten pels diferents sectors industrials i accedeixen a les vies de comunicació, A3 i A7 en direcció al Port de València i a les principals ciutats espanyoles, provocant importants embossos, especialment en les franges horàries que coincideixen amb l'inici o el final de la jornada laboral i en les proximitats als ponts o festius.

L'àrea industrial de Riba-roja, Xest i Loriguilla, compta amb prop de 5 milions de metres quadrats per desenvolupar, dos d'ells de manera imminent dins del terme municipal de Loriguilla, la qual cosa obliga a intervencions urgents per a la millora d'accessos que eviten el col·lapse de l'A3 i eixida al bypass i garantisquen la connectivitat dels més de 20.000 vehicles que cada dia passen per aquest punt.

Per això, totes dues entitats han acordat elevar la tensió de les exigències i en les pròximes setmanes celebraran trobades amb els responsables polítics amb competències en matèria de carreteres i infraestructures.

Possibles actuacions per a millorar els accessos

Durant la trobada, Raga va anunciar la imminent licitació de les obres del Pont de Baló, una vegada el projecte siga validat per Foment, la qual cosa "alleujaria una part important del trànsit d'eixe sector i del Residencial La Reva". Així, els va informar del projecte de construcció d'una nova rotonda entre el pont sobre la C3 i la rotonda central, redactat per part de l'àrea de Carreteres de la Diputació de València, que millorarà l'accés dels 1.300 veïns i veïnes de La Reva com la comunicació entre sectors sense necessitat d'accedir a la rotonda principal d'eixida de l'àrea industrial.

"Anirem junt amb l'empresariat en aquesta lluita per a aconseguir uns accessos adequats concordes al desenvolupament industrial de l'àrea que comprén Riba-roja, Xest i Loriguilla. Només podrem ser competitius si obtenim esta històrica reivindicació i la futura connexió ferroviària", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Per part seua, el president de la FVET, Carlos Prades, ha insistit en la necessitat d'impulsar les iniciatives necessàries per a descongestionar, d'una vegada per sempre, l'àrea industrial de Riba-roja. "El transport valencià no aguanta més esta situació. Necessitem que es desenvolupen iniciatives a curt termini que permeten augmentar la fluïdesa i, per descomptat, solucionar el caos. Si s'amplia l'àrea en aquestes circumstàncies, el caos augmentarà", afirma Prades.

Intermodalitat

De manera complementària al transport per carretera, l'alcalde ha posat sobre la taula la necessitat d'impulsar la modernització de la línia de Rodalia C3 i impulsar una plataforma intermodal de mercaderies que connecte l'àrea logística amb la Font de Sant Lluís, porta d'entrada del corredor mediterrani.

Aquesta actuació comportaria el desdoblament de la línia de Rodalia, per a facilitar el transport de mercaderies des de Xest al Port de València, passant per Loriguilla i Riba-roja de Túria. Aquesta és una de les propostes que recull l'estudi tècnic- Càtedra Divalterra- redactat per la Universitat Politècnica i que, a través de la Mancomunitat Industrial A3 s'elevarà de nou als nous
   



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal