Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz signa la Declaració de Barcelona, la primera consensuada amb agents socials i la Comissió Europea des del 2016

La ministra espanyola de Treball i Economia Social en funcions, Yolanda Díaz,va  subscriure ahir la Declaració de Barcelona, un document per impulsar la millora de les competències de les persones treballadores i el primer text consensuat que es rubrica amb agents socials europeus, la presidència del Consell de la Unió Europea (UE) i la Comissió des de 2016.

La Declaració de Barcelona, que s'emmarca dins de l'Any Europeu de les Competències, respon als canvis que s'estan produint en el mercat laboral i les competències que cal afrontar per part d'empreses i persones treballadores. Díaz ha defensat a Barcelona un marc europeu que garanteixi el dret a la formació al llarg de tota la vida laboral.

"Europa també necessita més i millor diàleg social", ha assegurat la vicepresidenta. En paraules de la ministra, "Europa també necessita més i millor diàleg social" i aquesta és la raó per la qual es considera un primer gran pas conjunt aquesta Declaració de Barcelona, ja que aconsegueix unir el treball digne i el diàleg social a la Unió Europea.

El text considera la formació una pedra angular tant per augmentar l'ocupabilitat de les persones treballadores i, per tant, la productivitat de les empreses, com per garantir les condicions laborals dignes. A més, busca fomentar el diàleg social per promoure les competències, la millora de les qualificacions i la recualificació al llarg de la vida professional de la població en edat de treballar.

La declaració de Barcelona ha estat signada, juntament amb la vicepresidenta, també pel comissari d'Ocupació i Afers Socials, Nicolas Schmit, el ministre d'Ocupació i Integració de Suècia, Johan Pehrson, el qual el seu país ostentava l'anterior presidència del Consell de la UE; la vicepresidenta i ministra d'Ocupació de la regió de Valònia, Christine Morreale, en representació de Bèlgica, que assumirà al gener la pròxima presidència rotativa de la UE; la secretària general de la Confederació Europea de Sindicats (ETUC-CES), Esther Lynch; la Secretària general de SGI Europe; la secretària general de la confederació de petites i mitjanes empreses SME United; així com el director d'Afers Socials de BusinessEurope.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon