Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant rep la subvenció REACIONA 2021 per a la gestió forestal sostenible i prevenció d'incendis


Vilamarxant, ha rebut una subvenció significativa per afrontar els reptes ambientals actuals. Aquesta subvenció de 41.004,40 euros, proporcionada per la Diputació de València dins del marc del programa REACCIONA, té com a objectiu principal la promoció de la gestió forestal sostenible i la prevenció d'incendis forestals. El programa REACCIONA s'ha consolidat com un suport fonamental per als municipis valencians en la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de reduir els seus impactes i fomentar l'adaptació a aquests canvis mediambientals.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilamarxant ha posat en marxa diverses iniciatives significatives que s'emmarquen dins d'aquesta subvenció. Un dels aspectes destacats és la implementació de tractaments silvícoles, que han millorat considerablement una àrea concreta del paratge natural Municipal "Les Rodanes". Aquests treballs han abastat una extensió de 3,8 hectàrees i han representat una inversió econòmica d'11.991,20 euros, que posa de manifest la seriositat i l'impacte d'aquestes accions.

A més, l'Ajuntament ha destinat recursos significatius a la creació de 3 basses per a la fauna silvestre, amb l'objectiu de preservar i promoure la biodiversitat en aquest entorn natural. Aquesta iniciativa ha representat una inversió de 7.994,13 euros, reflectint així l'aposta ferma per la conservació del medi ambient i la preservació de les espècies locals. #REACCIONA2021 #CanviClimàtic #Biodiversitat #AccionsMediambientals #AjuntamentVilamarxant

Un altre aspecte rellevant és el manteniment dels tallafocs a l'àrea de "Les Rodanes", el qual ha estat realitzat en una àrea de 5,08 hectàrees. Aquesta acció ha requerit una inversió econòmica de 12.535,04 euros, demostrant la importància de mantenir les infraestructures que ajuden a prevenir i controlar els incendis forestals, especialment en àrees de gran valor ecològic com aquesta.

Finalment, cal destacar la creació de 3 punts d'aigua específics per a l'extinció d'incendis forestals, una acció vital per afrontar els riscos d'incendis en aquesta àrea forestal. Aquesta inversió, que ascendeix a 8.484,06 euros, ha estat fonamental per garantir la seguretat i la preservació d'aquest entorn natural tan preuat per la comunitat local.

És evident que aquesta subvenció i les accions emprendre en el marc del programa REACCIONA te un impacte significatiu en la protecció i preservació de l'entorn natural de Vilamarxant. L'Ajuntament ha demostrat un ferm compromís amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, sent un exemple a seguir per altres municipis de la província de València.

 

    



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon