Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar veu factible aconseguir un acord amb el PSOE a l'octubre però es mostra ferm a exigir reducció de jornada laboral

    La formació apunta a avanços en la negociació però posa el focus també a endurir l'acomiadament i mantindre l'impost a la banca

La formació Sumar ha mostrat el seu optimisme pel que fa a aconseguir un acord de govern amb el PSOE abans de la fi d'octubre. Aquesta coalició ha destacat la importància d'incloure una reducció de la jornada laboral com una de les seues principals demandes.

Segons el portaveu d'aquesta formació, Ernest Urtasun, la seua estratègia es basa en insistir amb força fins a l'últim minut per a aconseguir aquest objectiu. No obstant això, no es limiten únicament a aquesta mesura, ja que també desitgen mantenir l'impost als beneficis extraordinaris de la banca, endurir les condicions de l'acomiadament i donar suport al benestar dels becaris, amb l'objectiu de combatre la precarietat d'aquest col·lectiu.

Altres punts d'interès per a Sumar inclouen la gratuïtat dels serveis de Rodalies, la reducció dels vols domèstics quan hi haja alternatives més sostenibles, la derogació de la Llei 'Mordassa', l'augment del salari mínim, el control dels preus dels lloguers en la Llei de vivenda i la regulació dels pisos turístics.

Segons els membres de la coalició, les converses amb el PSOE estan avançant i confien a arribar a un acord dins dels terminis establits, és a dir, abans de la fi d'octubre. No obstant això, l'assumpte que més distància sembla separar-los és la reducció de la jornada laboral. Els membres de Sumar han expressat la seua voluntat de reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals el 2024, igualant-la en els sectors públic i privat, i anant progressivament cap a les 35 o 32 hores setmanals. Afirmen que aquesta mesura és fonamental per a una legislatura ambiciosa des del punt de vista social i laboral, ja que, segons ells, la seua aplicació a França va conduir a una disminució de l'atur i és una mesura pertinente donada l'augment de la productivitat.

Finalment, Ernest Urtasun ha destacat que les converses es centren en qüestions programàtiques per a la propera legislatura i que la configuració del Govern compartit es tractarà posteriorment. Les negociacions continuen, amb l'esperança de poder arribar a un acord de coalició.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon