Segueix el positivisme econòmic i de la reforma laboral: La creació d'empreses puja un 10,93% a la Comunitat Valenciana Segueix el positivisme econòmic i de la reforma laboral: La creació d'empreses puja un 10,93% a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segueix el positivisme econòmic i de la reforma laboral: La creació d'empreses puja un 10,93% a la Comunitat Valenciana

      


La creació de noves empreses a la Comunitat Valenciana va augmentar un 10,93% en agost en taxa interanual, amb un total de 802 societats mercantils constituïdes, en un mes en què les empreses dissoltes van ser 93, un 35,42% menys, segons les dades difoses aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta del segon millor registre de constitució d'empreses en un mes d'agost a la regió de la sèrie històrica.

Amb l'augment d'agost, la creació d'empreses a la Comunitat Valenciana encadena onze mesos consecutius de creixement interanual.

Per a la constitució de les 802 empreses creades el passat mes d'agost es van subscriure una mica més de 1.280,57 milions d'euros, la qual cosa suposa un 4142,26% més que en el mateix mes de l'any anterior (1.280,57 milions de capital desembossat).

De les 93 empreses que van tancar el passat mes d'agost a la Comunitat Valenciana, 68 ho van fer voluntàriament; 16 per fusió amb altres societats i les altres nou restants per altres causes.

Ceuta (+133,33%), Extremadura (+28,79%) i País Basc (+24,38%) van ser les que van registrar creixements més grans en la creació d'empreses, mentre que en l'altre extrem es van situar Melilla, Cantàbria i Balears amb retrocessos d'un 42,86%, 42,59% i un 11,11%, respectivament.

Pel que fa a la dissolució d'empreses, Ceuta (+100%), Navarra (+50%) i Canàries (+40,43%) van ser les comunitats que van destruir més empreses en taxa interanual, mentre que la Comunitat Valenciana, Galícia i Cantàbria les que menys, amb retrocessos d'un 35,42%, 32,1% i un 31,58%, respectivament.

D'altra banda, el nombre de societats mercantils que van ampliar capital va augmentar un 9,18% a la Comunitat Valenciana en agost, fins a les 214 empreses. El capital subscrit en aquestes ampliacions va arribar als 116,54 milions d'euros, una xifra un 179,4% superior a la d'agost de l'any anterior.

En el conjunt d'Espanya, el nombre de noves societats mercantils va pujar un 11,8% el passat mes d'agost respecte al mateix mes de 2022, fins a sumar un total de 6.609 empreses, la seua xifra més alta en un mes d'agost des de 2007, segons les dades difoses aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb l'increment d'agost, més de 3,5 punts inferior al registrat en juliol, la creació d'empreses encadena vuit mesos consecutius de pujades interanuals.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal