Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat inicia el dilluns l'administració conjunta de la vacuna antigripal i enfront de la covid en la Comunitat

L'objectiu és immunitzar a més de 1,3 milions de persones, per a les quals s'han previst més de 2 milions de dosis

La Conselleria de Sanitat comença aquest dilluns 16 d'octubre la campanya d'immunització contra la grip, que s'administrarà de manera simultània al costat de la dosi de la vacuna enfront del coronavirus (COVID-19) per a tota la població a qui està indicada la doble immunització.

En concret, en la temporada 2023-2024, els objectius per a la vacunació enfront de la grip i COVID-19 són aconseguir o superar cobertures de vacunació del 75 per cent en majors de 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones amb altres condicions de risc, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

El conseller de Sanitat, Marcià Gómez, ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta campanya és "protegir la població més vulnerable, que pot patir complicacions a conseqüència de la seua situació personal".

El titular de Sanitat ha explicat que donada "la coincidència d'una part important de la població diana a la qual es dirigeix la vacunació enfront de la grip i la vacunació enfront de la COVID-19, s'ha plantejat una campanya de vacunació conjunta".

"Això suposa la immunització de més d'1.350.000 persones i l'administració de més de 2 milions de dosis de vacunes en 2.683 punts de vacunació, dels quals 417 són residències", ha concretat.

RECOMANACIONS

L'administració de la vacunació conjunta enfront de la grip i la COVID-19 es recomana a persones de 60 anys o més, així com a persones de 5 anys o més ateses en centres de diversitat funcional i altres persones institucionalitzades de manera prolongada i residents en institucions tancades.

Així mateix, també es recomana a persones menors de 60 anys d'edat amb patologies de risc, embarassades en qualsevol trimestre de gestació i dones durant el puerperi, persones convivents amb aquelles que tenen alt grau d'immunosupressió, personal de centres i establiments sanitaris i sociosanitaris públics i privats i professionals que treballen en serveis públics essencials.

En tots els casos es prioritzarà la vacunació a residents en centres de persones majors i de diversitat funcional, població de 80 i més anys, personal sanitari i sociosanitari, persones d'entre 60 i 79 anys i resta de grups de risc.

PUNTS DE VACUNACIÓ
La vacunació enfront de la COVID-19 i la grip de residents i treballadors s'iniciarà en els centres residencials per professionals sanitaris del propi centre, amb el suport de personal de la Conselleria de Sanitat "quan siga necessari".

Per part seua, les persones de 80 o més anys es vacunaran enfront de la grip en el centre de salut, fent-lo coincidir amb l'administració de la dosi de vacuna enfront de la COVID-19.

En aquest sentit, la ciutadania pertanyent als grups de risc per als quals està indicada la vacunació enfront de COVID-19 i la grip pot sol·licitar cita des de l'APP GVA+Salut i des de la web de la Conselleria de Sanitat des de l'inici de la campanya.

Respecte a la vacunació de les dones embarassades, s'aprofitaran els controls rutinaris de l'embaràs per a administrar la vacuna en els centres de salut.

Quant al personal sanitari dependent de la Conselleria de Sanitat es vacunarà pels serveis de prevenció de risc laborals i/o de medicina preventiva. En Atenció Primària, serà el personal del centre qui realitze la vacunació.

NOVETATS

Enguany aquesta campanya inclou, com a novetat, l'administració de la vacuna entre els valencians majors de 60 anys, en lloc dels 65 anys que estaven establits fins ara. Una altra de les novetats és que inclou als menors de cinc anys sans (entre 6 i 59 mesos), a fi d'immunitzar "al major nombre de ciutadans i previndre contagis".

Els xiquets d'entre 6 i 59 mesos d'edat sense patologia es vacunaran enfront de la grip en qualsevol moment des de l'inici de la campanya de vacunació sense que interferisca en la vacunació de la resta de grups.

Així mateix, una altra de les novetats de la campanya d'aquesta temporada 2023-2024 és que per primera vegada s'utilitzarà en la Comunitat Valenciana una vacuna atenuada intranasal en xiquets d'entre 2 i 4 anys, que ofereix "major protecció" enfront de la infecció per virus de la grip, és "més fàcil" de subministrar i "menys agressiva" en evitar la burxada.

També està previst vacunar enfront de la grip a les persones de 5 a 59 anys d'edat que presenten un major risc de complicacions derivades de la grip, com són les persones entre 5 i 18 anys d'edat que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, pel risc de desenvolupar una síndrome de Reye, les persones amb exposició laboral directa a animals o a les seues secrecions en granges o explotacions avícoles, porcines o de visons o a fauna silvestre (ocells, senglars o mustèlids) i les persones fumadores.

Respecte a la vacuna COVID-19 que s'administrarà és la que recomana com a "òptima" l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Agència Europea del Medicament (AEM). Es tracta de la vacuna de ARNm obtinguda a partir del cep Omicron XBB.1.5


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon