Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja sancionarà fins a 600 euros l'abocament de productes contaminants al riu Túria

El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria ha aprovat un reglament per a l'ús de les zones de lleure del riu Túria, que són competència municipal i que regula les accions que poden provocar problemes de convivència. Aquesta normativa inclou detalls específics sobre les infraccions i les corresponents sancions per a aquells que les incomplisquen, amb multes que poden arribar fins als 600 euros per a aquells que aboquen productes contaminants al riu.

L'objectiu d'aquest reglament és promoure la conscienciació, la convivència i la gestió eficaç del domini públic hidràulic, amb un enfocament particular en la higiene a les zones de bany, l'ús de les instal·lacions, la presència d'animals, la pràctica de jocs i esports, així com la circulació de vehicles a la zona. A més, s'estableix una temporada de bany des de l'1 de juny fins a l'1 d'octubre, amb algunes excepcions.

A més, s'afegeixen a aquestes dates la setmana de Falles, Setmana Santa, el pont de Sant Vicent i el del 9 d'Octubre, així com dies o caps de setmana fora de temporada reglamentats prèviament. A més, s'acotaran les zones exclusives aptes per al bany i, per tant, la prohibició en la resta de trams.

Així mateix, es regula la presència dels animals de companyia a les àrees recreatives del riu Túria, que hauran de circular correctament lligats per part del seu propietari i amb un mordedor aquells que siguin considerats com a gossos potencialment perillosos.

Els propietaris dels animals hauran d'impedir que els gossos o animals de companyia realitzen les seues deposicions al riu o zones adjacents, en cas contrari hauran de recollir i retirar els excrements en els dipòsits habilitats a l'efecte.

El reglament municipal regula també la circulació de vehicles per les zones properes al riu, que no podran estacionar en tota la zona no urbana d'esbarjo a menys de 100 metres de l'aigua, llevat de la zona habilitada, mentre que les acampades també es prohibeixen durant tot l'any i "a qualsevol hora", la instal·lació de tendes de campanya, així com les acampades en totes les zones del riu i adjacents.

La contaminació acústica centra uns altres dels aspectes recollits en el reglament, ja que els aparells de ràdio, cassettes, discs compactes o instruments musicals hauran de ser utilitzats amb auriculars a les zones del riu.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquest reglament com a eina per facilitar la convivència i protegir la flora i la fauna de la zona, subratllant el desig de convertir la zona del riu en un lloc de trobada i convivència durant tot l'any per als ciutadans.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon