Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Millora de les competències lingüístiques en valencià del personal de l'Ajuntament de l'Eliana

L'Ajuntament de l'Eliana ha realitzat un pas més en la promoció i preservació del valencià com a llengua pròpia de la comunitat. Durant els mesos de setembre i octubre, l'Ajuntament ha dut a terme un programa de formació amb l'objectiu de millorar les competències lingüístiques en valencià del seu personal. Aquesta iniciativa, que va ser organitzada per l'Oficina de Promoció del Valencià i està avalada per l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), ha suposat un pas significatiu en la promoció i ús del valencià com a llengua oficial en l'àmbit municipal.   #Valencià  #AjuntamentEliana #DretsLingüístics

Formació en Valencià per al Personal Municipal

El programa de formació va estar dirigit a les i els treballadors municipals amb l'objectiu de millorar les seues competències en valencià, especialment en aspectes com ortografia, gramàtica, lèxic i expressió oral de nivell C. Aquesta formació els capacita per a superar els exàmens de les entitats homologadores i contribueix a consolidar l'ús del valencià com a llengua pròpia de l'Ajuntament.

En aquesta primera edició del curs, un total de 35 persones empleades de l'Ajuntament de l'Eliana han participat activament. El programa va estar estructurat en 9 sessions, amb un total de 27 hores de formació. Aquesta formació intensiva ha permès als treballadors municipals millorar significativament les seues habilitats lingüístiques en valencià.

Garantint els Drets Lingüístics de la Ciutadania

L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure el coneixement de la normativa lingüística entre el personal municipal per a garantir els drets lingüístics de la ciutadania. És fonamental que l'Ajuntament, com a institució pública, estiga preparat per a atendre les necessitats de la ciutadania en valencià i complir amb la legislació vigent, incloent l'estatut, la Llei d'ús i ensenyament del valencià 4/1983 i el Reglament d'ús i normalització del valencià a l'Eliana.

Aquesta formació representa un pas significatiu en la promoció i preservació del valencià com a llengua pròpia i és un clar compromís de l'Ajuntament envers la seua comunitat i la seua cultura.

Un Futur de Promoció Lingüística Continuada

L'edil de Promoció Lingüística, Eva Santafé, ha manifestat la seua intenció de continuar aquest programa de formació anualment. L'objectiu és arribar al 100% de la plantilla municipal, fomentant l'ús normalitzat de la llengua pròpia. D'aquesta manera, l'Ajuntament de l'Eliana assegura que pot atendre i comunicar-se eficaçment amb la ciutadania en valencià, contribuint a la promoció de la cultura i la identitat valenciana.

 
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon