Mazón augura uns pressupostos 'molt durs' i després de baixar impostos als més benestants culpa la 'situació econòmica heretada lamentable' Mazón augura uns pressupostos 'molt durs' i després de baixar impostos als més benestants culpa la 'situació econòmica heretada lamentable'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mazón augura uns pressupostos 'molt durs' i després de baixar impostos als més benestants culpa la 'situació econòmica heretada lamentable'

"Primer es rebaixen impostos a qui en té més (llegiu successions, donacions, patrimoni, etc.), després, quan veig que el dèficit s'agreuja i que el que he fet provocarà menys ingressos, s'anuncia que venen temps difícils i que els pressupostos seran estrictes i durs. Tot açò ho apunte a la 'herència rebuda'. No obstant això, continue parlant i prometent que rebaixaré més alguns aspectes fiscals (curiosament aquells que afecten als qui més tenen sempre).

Carlos Mazón no s'atreu a afrontar el seu programa conservador directament i ho justifica amb la 'herència rebuda'. Però aquesta herència és la mateixa que es porta arrossegant legislatura rere legislatura, i la raó fonamental  està en la financiació de la Comunitat.

Per tant, Mazón ja presenta el seu programa econòmic real, un programa que ell mateix anuncia com a 'Molt dur'. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat que el Consell es dirigeix cap als primers pressupostos de la legislatura, que augura que seran 'molt durs, a causa d'una situació econòmica heretada lamentable' del govern del Botànic.

"Anirem a prendre decisions dures, de rigor, en l'àmbit estrictament econòmic, de la gestió, del polític i del sector públic. Ací és on venen les retallades innecessàries, del gasto innecessari. I ací anirem a ser molt audaços i molt valents, si se m'ho permeteu', ha afegit.

Així s'ha expressat aquest dilluns el cap del Consell en declaracions als mitjans de comunicació a Sant Vicent del Raspeig, on ha fet balanç de les actuacions del seu govern en els primers mesos de mandat, abans d'enfrontar-se el dijous a la segona sessió de control amb preguntes del PSPV i Compromís sobre els seus primers cent dies al capdavant del Consell.

'Ens encaminem cap als primers pressupostos, que són molt durs, a causa d'una situació econòmica heretada lamentable, amb el pitjor deute i el pitjor dèficit de la història, amb la pitjor inversió d'un govern socialista de la història. Per tant, amb uns comptes extraordinàriament difícils', ha pronosticat.

No obstant això, ha afirmat que iniciaran un 'cami de recuperació, obertura, braços oberts i per a potenciar la inversió, que després dóna cohesió social'. A més, Mazón s'ha mostrat 'satisfet' pel treball que estan realitzant i ha rebutjat les 'excuses'. 'Explicarem la veritat del que ens estem trobant als valencians, però això no serà excusa per a seguir cap avant', ha sostingut.

En declaracions posteriors a València, Mazón ha assenyalat que 'és dur afrontar la pitjor herència, el pitjor deute i el pitjor dèficit de la història' i ha assenyalat que aquests comptes seran durs perquè seran 'estrictes' i 'seriosos'. 'Seran comptes de dir-li la veritat als valencians, però seran comptes de creixement' i 'd'acabar amb aquesta pressió fiscal inassumible'.

Igualment, ha precisat que aniran a 'eliminar tot el que sobra', però ha subratllat que els serveis públics 'no solament no es toquen, sinó que se n'aniran a reforçar'. 'Cal fer-ho amb la col·laboració públic-privada' o 'millorant la gestió pública', ha indicat, i ha subratllat la decisió de continuar amb la reversió dels departaments de Dénia i Manises, però mantenir en gestió indirecta el d'Elx-Crevillent.

'


COMUNITAT 'OBERTA A LA INVERSIÓ'


Quant a la seua valoració del 'govern del canvi', ha defès que aquest s'ha iniciat. 'Ho hem engegat tenint clar per on volíem començar. Tenim clar per on anem a seguir i per on anem a continuar', ha assenyalat.


En aquest sentit, ha afirmat que han llançat el missatge que 'per fi hi ha una comunitat oberta a la inversió, que expulsa prejudicis i ideologies innecessàries que frenen el creixement', al mateix temps que ha insistit que han 'acabat amb el govern més car de la història' i han aprovat avantprojectes de llei com 'acabar amb l'impost a la mort', en al·lusió a l'impost de successions i donacions.


Així mateix, ha assenyalat que han anunciat el 'primer paquet important de deduccions socials en l'IRPF' per a les persones 'més necessitades', la 'important reducció' de l'impost a l'habitatge o reduccions en el cànon de l'aigua. Igualment, ha defès la simplificació burocràtica que 'està ofegant en la relació amb l'administració' a pimes, empreses i autònoms.


Finalment, ha esmentat la reversió per a la gestió pública d'alguns hospitals i el manteniment de la gestió indirecta d'uns altres. Per a açò, ha defès que no han pensat 'en prejuí, ni en la ideologia, sinó en la qualitat assistencial, en rebaixar les llistes d'espera, en l'eficàcia del sistema, i no en prejudicis que poden haver-hi sobre el sistema'.


PSPV SENSE 'Massa ARGUMENTS' EN MATÈRIA FISCAL


D'altra banda, qüestionat per l'esmena del PSPV a les polítiques fiscals del Consell, Mazón ha asseverat que els socialistes 'no tenen massa arguments per a parlar del que es fa en matèria fiscal'.


En aquest sentit, ha acusat el PSPV d'haver 'gravat com mai, haver tingut la major càrrega impositiva, la major pressió fiscal de la història, impulsada pel govern més car de la història, amb més polítics de la història i més eventuals de la història'. 'El que estem fent és alleujar les rendes que més ho necessiten, i açò és el que el PSOE mai va fer', ha sostingut."

  Assegura que van a ser "molt audaços i molt valents" en les retallades del "gasto innecessari"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apuntat que el Consell s'encamina als primers pressupostos de la legislatura, que ha augurat que seran "molt durs, per una situació econòmica heretada lamentable" del govern del Botànic.

   Així s'ha expressat aquest dilluns el cap del Consell en declaracions als mitjans de comunicació a Sant Vicent del Raspeig, on ha fet balanç de les actuacions del seu govern en els primers mesos de mandat, abans d'enfrontar-se el dijous a la segona sessió de control amb preguntes de PSPV i Compromís sobre els seus primers cent dies al capdavant del Consell.

   "Ens encaminem a uns primers pressupostos que són molt durs, per una situació econòmica heretada lamentable, amb el pitjor deute i el pitjor dèficit de la història, amb la pitjor inversió d'un govern socialista de la història. Per tant, amb uns comptes extraordinàriament difícils", ha pronosticat.

   No obstant això, ha afirmat que iniciaran un "camí de recuperació, obertura, braços oberts i per a potenciar la inversió, que després dóna cohesió social". A més, Mazón s'ha mostrat "satisfet" pel treball que estan realitzant i ha rebutjat les "excuses". "Explicarem la veritat del que ens estem trobant als valencians, però això no serà excusa per a seguir cap a avant", ha sostingut.

   En declaracions posteriors a València, Mazón ha assenyalat que "és dur afrontar la pitjor herència, el pitjor deute i el pitjor dèficit de la història" i ha assenyalat que aquests comptes seran durs perquè seran "estrictes" i "serioses". "Van a ser de dir-li la veritat als valencians, però van a ser de creixement" i "d'acabar amb aquesta pressió fiscal inassumible".

   Igualment, ha precisat que van a "eliminar tot el que sobra" però ha subratllat que els servicis públics "no solament no es toquen, sinó que se'n van a reforçar". "Cal fer-ho amb la col·laboració públic-privada" o "millorant la gestió pública", ha indicat i ha subratllat la decisió de continuar amb la reversió dels departaments de Dénia i Manises però mantindre en gestió indirecta el d'Elx-Crevillent.

   "Anem a prendre decisions dures, de rigor, en l'àmbit estrictament econòmic, de la gestió, del polític i del sector públic. Ací és on venen les retallades innecessàries, del gasto innecessari. I ací anem a ser molt audaços i molt valents, si se'm permet", ha agregat.

COMUNITAT "OBERTA A LA INVERSIÓ"

   Quant a la seua valoració del "govern del canvi", ha defès que aquest s'ha iniciat. "Ho hem engegat tenint clar per on volíem començar. Tenim clar per on anem a seguir i per on anem a continuar", ha assenyalat.

   En aquest sentit, ha afirmat que han llançat el missatge que "per fi hi ha una comunitat oberta a la inversió, que expulsa prejuís i ideologies innecessàries que llastren el creixement", al mateix temps que ha insistit que han "acabat amb el govern més car de la història" i han aprovat avantprojectes de llei com "acabar amb l'impost a la mort", en al·lusió a l'impost de successions i donacions.

   Així mateix, ha assenyalat que han anunciat el "primer paquet important de deduccions socials en l'IRPF" per a les persones "més necessitades", la "important reducció" de l'impost a la vivenda o reduccions en el cànon de l'aigua. Igualment, ha defès la simplificació burocràtica que "està ofegant en la relació amb l'administració" a pimes, empreses i autònoms.

   Finalment, ha esmentat la reversió per a la gestió pública d'alguns hospitals i el manteniment de la gestió indirecta d'uns altres. Per a això, ha defès que no han pensat "en prejuí, ni la ideologia, sinó en la qualitat assistencial, a rebaixar les llistes d'espera, en l'eficàcia del sistema, i no en prejuís que pot haver-hi sobre el sistema".

PSPV SENSE "MASSA ARGUMENTS" EN MATÈRIA FISCAL

   D'altra banda, qüestionat per l'esmena del PSPV a les polítiques fiscals del Consell, Mazón ha asseverat que els socialistes "no tenen massa arguments per a parlar del que es fa en matèria fiscal".

   En aquest sentit, ha acusat el PSPV d'haver "gravat com mai, haver tingut la major càrrega impositiva, la major pressió fiscal de la història, impulsada per govern més car de la història, amb més polítics de la història i més eventuals de la història". "El que estem és alleujant a les rendes que més ho necessiten, que és el que el PSOE mai va fer", ha sostingut.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal