Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria serà un dels municipis convidats del Festival d'Arquitectura Open House València 2023


Amb la participació de Turisme Llíria, s'han organitzat diferents activitats a la ciutat per als dies 14 i 15 d'octubre

Llíria s'ha incorporat enguany com a municipi convidat al Festival Open House València (OHV). Esta iniciativa cultural està promoguda per l'Acadèmia Europea del Paisatge Urbà (AEPU), una associació sense ànim de lucre, formada per un grup d'arquitectes i professionals valencians interessats en els processos d'innovació urbana, l'arquitectura i la participació ciutadana.

El Open House València constitueix una potent plataforma de difusió de l'arquitectura valenciana. Multitud d'edificis obrin les seues portes, per a exhibir la seua singularitat funcional, tipològica i formal. Representa un projecte multidisciplinari i obert a tota la ciutadania que pretén ajudar a viure i gaudir de l'arquitectura, el paisatge i l'art urbà, impulsant noves maneres de contemplar-la i habitar-la.

A més, "el festival té com a objectiu donar visibilitat a les ciutats dels voltants de València, amb la Xarxa de Municipis Convidats, que són partícips de l'esdeveniment mitjançant activitats pròpies en la seua localitat", ha explicat l'edil de Turisme, Paco García.

D'esta manera, "des de Llíria sumem un nou projecte de col·laboració amb altres entitats per a mostrar la nostra història i diversitat cultural, i amb el suport de Turisme Llíria, participarem enguany en esta iniciativa com a municipi convidat. A més, de Ciutat Creativa de la Música de la UNESCO des de 2019, la nostra localitat destaca també pel seu patrimoni arquitectònic i arqueològic, amb una gran oferta cultural, gastronòmica i musical", ha comentat el regidor.

Durant el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre, les persones participants podran visitar cinc monuments arquitectònics i arqueològics, que tindran jornades de portes obertes: Ca la Vila, Banys Àrabs, Mausoleus romans, el Santuari Oracular i Termes romanes de Mura i l'església de la Sang.

Rutes temàtiques a Llíria
Igualment, "Turisme Llíria ha preparat tres rutes temàtiques, acompanyades d'actuacions musicals i guiades pel tècnic municipal Vicent Sesé", ha anunciat Paco García.

El dissabte 14 d'octubre a les 12.00 hores es realitzarà l'"Edeta Romana". Eixe mateix dia, a les 17.00 hores, es farà un recorregut per la "Lyria medieval". I el diumenge 15, a les 12.00 hores, la ruta estarà dedicada a la "Llíria Renaixentista i Barroca". Així, estes propostes representen una oportunitat única de conéixer diferents èpoques de la història a través dels monuments presents a la ciutat.

Finalment, el diumenge 15 d'octubre a les 10.30 hores, a la plaça Major Antiga, tindrà lloc l'activitat Esmorzaret OHV, una fusió que permetrà disfrutar d'experiències gastronòmiques úniques en localitzacions d'elevat interés arquitectònic, i que inclou també una visita guiada a l'església de la Sang per l'historiador Toni Llibrer.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web https://www.openhousevalencia.org/municipio-invitado-lliria/.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon