Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana recorda la necessitat d'inscriure els animals de companyia en el cens municipal

Amb motiu del Dia Mundial dels Animals, l'Ajuntament de l'Eliana recorda a les persones propietàries d'animals de companyia l'obligatorietat d'inscriure'ls en el cens municipal, la qual cosa ajuda també a localitzar les persones responsables en cas d'extraviament. Es tracta d'un tràmit ràpid i gratuït que es pot dur a terme tant presencialment, en l'edifici de Serveis Urbans (c/ Puríssima, 12), com a través de la Seu Electrònica, presentant una instància general.

El cens municipal està dirigit a animals de companyia que han tingut durant els últims 3 mesos la residència habitual a l'Eliana, amb independència de quin siga el lloc de residència dels seus propietaris. Les baixes per mort, els canvis de domicili, les transferències de titularitat o qualsevol altra modificació que es produïsca en les dades registrals han de ser comunicades igualment, així com la seua sostracció o desaparició. A més, incorpora un subregistre específic relatiu als animals considerats potencialment perillosos en què han d'inscriure's obligatòriament, a més d'altres espècies identificades com a perilloses, els gossos catalogats com a tals (PPP).

En ocasió d'aquesta efemèride, l'àrea de Benestar Animal ha llançat igualment una nota informativa sobre l'entrada en vigor de la nova Llei estatal 7/2023, sobre protecció dels drets i benestar dels animals. I és que aquest recent fet està generant una certa confusió entre la ciutadania, especialment quant a algunes obligacions que estableix i que no seran aplicables fins que el Govern en desenvolupe el reglament. Així, de moment únicament han de disposar d'una assegurança de responsabilitat civil els PPP, conforme al Reial decret 28/2002, que obliga al fet que la cobertura mínima de l'assegurança de responsabilitat civil siga de 120.000 euros; el futur reglament determinarà, així mateix, tant el contingut mínim del curs sobre tinença responsable d'animals com els llocs per a realitzar-lo; i l'obligació, de moment, d'identificar únicament mitjançant microxip gossos, gats i fures. La resta d'animals de companyia es determinarà també en el futur reglament.

Tal com recorda l'edil delegada, Cristina Díaz: 'la tinença i convivència responsable amb mascotes és una prioritat per a aquest Ajuntament i l'objectiu és facilitar la vida en comú d'animals de companyia i persones i així construir, entre tots i totes, una l'Eliana més cívica'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon