Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern local de Riba-roja de Túria augmenta els impostos per 'Mantenir Serveis Públics davant de la Inflació'

      
L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un augment d'impostos per enfortir els serveis públics davant de l'augment de costos causats per la inflació.  #RibaRojaTúria #Impostos #ServeisPúblics #Inflació #PolíticaLocal

En una decisió que ha estat debatuda  en el darrer plenari, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha optat per augmentar els impostos municipals. Aquesta mesura ve després de dues legislatures de reducció d'impostos i és, segons el govern municipal, " una resposta a l'increment de costos provocats per l'inflació". 

Les principals taxes que experimentaran un augment són l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l'Impost de Activitats Econòmiques (IAE).

 Impost de Béns Immobles (IBI)

Un dels canvis més significatius és l'increment de l'IBI, que passarà del 0,47% actual al 0,62%, el mateix que hi havia en 2014. Aquest augment afectarà el 100% de les vivendes de la localitat i suposarà una mitjana de 60 euros anuals d'impost addicional per a la majoria de les famílies. En la votació, el PSPV, partit majoritari, va donar suport a aquest augment, mentre que Compromís es va abstenir i Esquerra Unida-Podem, Partit Popular i Vox van votar en contra.

El raonament darrere d'aquest augment és garantir ingressos addicionals per a mantenir els serveis públics de qualitat en un context d'inflació creixent.

Impost de Activitats Econòmiques (IAE)

L'IAE també experimentarà un augment i només s'aplicarà a les empreses amb una facturació anual superior a 1 milió d'euros. En el primer tram, l'IAE passarà del 3% al 3,5%, i en el segon tram, augmentarà del 1% al 1,5% a partir de l'any que ve. Aquesta mesura també va rebre el suport del PSPV, l'abstenció de Compromís i Esquerra Unida-Podem, i l'oposició del Partit Popular i Vox.

L'increment de l'IAE es justifica com "una manera d'enfrontar l'augment de la inflació i garantir que l'Ajuntament disposi dels recursos necessaris per mantenir els polígons industrials, amb un cost que augmenta de 350.000 a 900.000 euros per a l'any vinent". Això representarà un augment mitjà de 100 a 300 euros anuals per a la majoria d'empreses afectades.

Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)

L'últim impost que experimentarà un augment és l'ICIO, que passarà del 2,5% al 3,6%. Aquest canvi va ser aprovat amb els vots a favor del PSPV, l'abstenció de Compromís i els vots en contra del Partit Popular, Vox i Esquerra Unida-Podem.

Aquest augment s'ha justificat en la necessitat d'incrementar els ingressos municipals per afrontar nous desafiaments econòmics i continuar millorant els serveis públics.

Raons i Impacte

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha defensat aquests increments d'impostos com una mesura "moderada" per garantir serveis públics adients davant l'augment dels costos causats per la inflació. Argumenten que les polítiques i la gestió econòmica han millorat els serveis públics i impulsat el benestar i el progrés social. 

És important destacar que aquest augment també ve precedit d'una millora en els indicadors econòmics de la localitat, amb un pressupost anual que ha crescut de 21 a 38 milions d'euros. Aquest increment de recursos s'ha traduït en millores notables en serveis com la jardineria, la neteja viària, el transport públic municipal, la seguretat i les àrees industrials i urbanitzacions.

L'alcalde, Robert Raga, ha subratllat la importància d'aquests increments per a continuar oferint serveis públics adequats davant de l'augment dels costos degut a la inflació mundial i els reptes com la crisi energètica i les guerres internacionals.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon