Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diana Morant anuncia la creació d'un nou centre IEO-CSIC a la Comunitat Valenciana

La ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, ha anunciat aquest dijous la creació a Gandia d'un nou centre de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO-CSIC), que aprofitarà tota la trajectòria d'èxit de la Unitat Mixta en Tecnologia per a Estudis Marins entre l'Institut Espanyol d'Oceanografia i la Universitat Politècnica de València, que porta 13 anys desenvolupant el seu treball a Gandia i és la més antiga de l'IEO-CSIC a Espanya.


Morant així ho ha destacat durant la seua visita a la UTEM, on ha recordat que actualment hi ha 9 centres de l'IEO en tota Espanya, que treballen en xarxa. Aquest seria el primer en la Comunitat Valenciana i el tercer del Llevant espanyol, juntament amb el centre de Múrcia i el de Balears.


"Es fa una millor ciència des de tots els territoris i des de totes les realitats. A Gandia ja hi havia una realitat investigadora, que hui dotem de millors recursos amb aquest edifici que construirem", ha afirmat la ministra en funcions.


També ha avançat que el nou centre de l'IEO-CSIC tindrà un cost estimat de 16 milions d'euros i comportarà la incorporació de 50 noves persones entre personal investigador, tècnic i administratiu.


Per a això, el Ministeri de Ciència i Innovació sol·licitarà formalment a l'autoritat portuària de València, així com a Ports de l'Estat, la cessió d'un terreny per a la construcció d'aquest centre, igual que s'ha fet amb l'IEO a Mallorca o a Màlaga. Està previst que la construcció del centre comence en 2024, si la cessió del terreny s'agilitza, i que estiga en funcionament en 2025.


A més, la ministra en funcions ha remarcat la gran labor que realitza l'IEO-CSIC per a reforçar l'assessorament científic al sector pesquer enfront de reptes com els efectes derivats del canvi climàtic. "La ciència és la gran aliada de sectors productius com la pesca", ha subratllat.


Compromís del Govern d'Espanya amb el CSIC


Durant la visita, Morant també ha reiterat el ferm compromís del Govern d'Espanya amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), al qual pertany l'IEO.


La ministra en funcions ha manifestat que des que Pedro Sánchez és president del Govern, el Ministeri ha incrementat el pressupost del CSIC més del 40%. També ha reforçat la seua plantilla com mai en els últims 15 anys.


En concret, s'estan incorporant 1.700 nous científics i científiques, tècnics i gestors al CSIC. A més, està en marxa un procés d'estabilització de quasi 2.000 llocs de científics i tècnics i s'han fet passos importants per a millorar les condicions del personal, gràcies a les més de 1.200 promocions internes.


Morant ha estat acompanyada en la visita de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; la presidenta del CSIC, Eloísa del Pi; el director del Campus Gandia de la UPV, Jesus Alba; i el director de l'IEO-CSIC, Javier Ruiz; entre altres autoritats.​​​​​​​


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon