Catalá canvia el seu govern per acomodar a VOX Catalá canvia el seu govern per acomodar a VOX
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Catalá canvia el seu govern per acomodar a VOX

   

Després del recent pacte entre el Partit Popular (PP) i Vox, el govern de la ciutat de València ha experimentat un reajust significatiu en la seua estructura. L'executiu, que abans estava format per 13 regidors i governava en minoria, ha vist com s'ha ampliat a 17 membres amb la incorporació dels 4 representants de Vox. Aquesta modificació ha portat a un nou repartiment d'àrees i delegacions entre els dos partits.

La nova distribució d'àrees mostra una clara divisió entre el PP i Vox en les responsabilitats de govern. Vox ha assumit tres àrees del consistori i deu delegacions, mentre que el PP serà responsable de 11 àrees. Alguns dels canvis més destacats inclouen la separació de les àrees de Seguretat i Mobilitat, així com la nova assignació de responsabilitats en àrees com Cultura, Educació, Esports i Falles, que ara compten amb la participació de membres de tots dos partits.

Els detalls del repartiment mostren com algunes àrees continuen sota el control del PP, com ara Hisenda, Patrimoni i Recursos Humans, mentre que altres àrees han passat a ser responsabilitat de Vox, com Ocupació, Parcs i Jardins, així com Família, Majors i Tradicions.

L'acord de govern entre el PP i Vox contempla també quatre tinences d'Alcaldia. La primera, la tercera i la quarta les ocuparà el PP amb Ferrer San Segundo, Julia Climent i Juan Giner al capdavant. La segona és per a Vox i l'assumirà Juanma Badenas.

TINENCES D'ALCALDIA

   Així mateix, hi ha canvis en la Junta de Govern Local, que presidisca per l'alcaldessa la formaran Ferrer San Segundo, Badenas, Climent, Giner, Caballero, Marí Olano, Moreno, Llobet, Ballester, Carbonell i Herrero

L'alcaldessa María José Catalá ha destacat que l'acord es basa en un repartiment proporcional als resultats electorals, i ha subratllat la importància de mantenir la estabilitat a l'Ajuntament per assegurar el bon funcionament de l'administració. No obstant això, el nom del pacte no ha sigut un tema destacat, ja que s'ha centrat més en garantir l'eficàcia de l'estructura operativa del govern.

D'altra banda, des de l'oposició, l'edil de Compromís Pere Fuset ha expressat preocupació per la decisió de cedir a Vox la gestió de la majoria de les festivitats, advertint del perill de posar en perill els avenços aconseguits en la celebració de festivitats inclusives en la ciutat. Fuset ha subratllat la importància de preservar la diversitat i la cohesió en les festes de la ciutat.

Amb aquest nou acord de govern a València, es preveu un canvi significatiu en la dinàmica política de la ciutat, amb el PP i Vox assumint rols clau en la governança municipal. 


   .

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal