Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Passat l'estiu el govern aprova el cessament d'Ángel i Almenar en Emergències i Interior i nomena els seus substituts i dotze càrrecs més

 Ruth Merino destaca que el Consell ja ha triat el 90 per cent dels seus primers càrrecs i que "no s'ha esperat tant".

El Consell ha aprovat aquest dimarts el cessament del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, nomenat per l'anterior executiu autonòmic, i ha designat per a aquest càrrec a Ángel Javier Montero. Així mateix, el govern valencià ha acordat el cessament del director general d'Interior, Salvador Almenar, triat també pel Govern del Botànic, i ha escollit per a aquest lloc a Arturo Alepuz.

Així ho ha anunciat la portaveu del Consell, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior al ple que aquest executiu ha celebrat a Castelló. La responsable autonòmica, que ha agraït els servicis prestats per els qui ixen de l'administració valenciana, ha precisat que aquests cessaments i nomenaments s'han fet a proposta de la Conselleria de Justícia i Interior.

Aquest departament de la Generalitat ha nomenat també a María Belén Pulgar Guitérrez com a directora general d'Atenció a les Víctimes i a Francisco José Aparici com a director general de Prevenció d'Incendis.

D'altra banda, ha avançat que a proposta de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca s'ha designat a Javier Bartolomé López com a secretari autonòmic d'aquest departament. Leticia Sanchis ha sigut nomenada directora general de Producció Agrícola i Ramaderia i Inmaculada Concepción Marco, directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària.

Així mateix, la també consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, ha assenyalat que a proposta de la vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esports s'ha triat Luis Cervera Torres com a director general d'Esports.

A aquest nomenament s'uneix el plantejat per la vicepresidència segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda per a la Direcció general de Dependència i Persones Majors, que ocuparà Beatriz Simón. A més, Ernesto Fernández serà director general de l'Entitat Valenciana d'Habitant i Sól (EVha).

El Consell ha donat també el vistiplau, a proposta de la Conselleria de Sanitat, a la designació de Mariola Penadés com a directora general d'Investigació i Innovació.

Pel que fa a la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori Merino ha detallat que s'ha triat María José Martínez com a directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans.

A més, des d'aquest departament de la Generalitat s'ha nomenat a Vicente Martínez Mus director general de Costas, Ports i Aeroports, així com a Jesús Gual Sanz --director general i Fons Europeus-- com a vocal del consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Transport Metropolitana de València en representació de la Generalitat.

Ruth Merino ha destacat que el nou Consell té ja nomenats "al 90 per cent" dels seus alts càrrecs, en referència als secretaris autonòmics i directors generals. La portaveu ha concretat que "queden solament deu" d'aquests llocs per designar i ha assegurat que "la setmana vinent o en breu acabaran els nomenaments" pendents, al mateix temps que ha apuntat que aquest, "per circumstàncies diverses, no han pogut dur-se a terme".

La consellera ha comentat, pel que fa als nomenaments en el sector públic instrumental, que "cada conselleria té el seu càrrec diferents actes" i ha dit que és "el conseller de torn el que coneix cada circumstància, de cada director general o de cada membre dels consells d'administració i d'un altre tipus d'entitats" d'eixa part de l'administració autonòmica.

Per això, la representant del Consell ha exposat que en funció d'això "se'n van prenent eixes decisions". Preguntada per la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i per si es manté en el seu càrrec, Merino ha respost que "segueix treballant" i que "està centrada en la seua secretaria autonòmica" amb totes les àrees que competixen a aquest departament, ha precisat.

Així mateix, preguntada per si el nou Consell ha deixat passar molt temps des de la seua constitució fins a dur a terme el nomenament de secretaris autonòmics i directors generals, el seu portaveu ha considerat que "no s'ha esperat tant".

"Em pareix que hem fet un treball de buscar als millors, com sempre, en un període complicat com són les vacacions d'estiu i tenim nomenat a més del 90 per cent d'alts càrrecs del Consell", ha manifestat.

Després d'això, Ruth Merino ha indicat que el transcorregut li pareix "un temps adequat" i ha assegurat que "totes les àrees i direccions han seguit funcionant amb normalitat".

D'altra banda, preguntada per la reclamació d'ex-alts càrrecs del Consell anterior respecte al pagament de les seues vacacions, la portaveu de l'actual govern valencià ha respost que això no li consta. No obstant això, ha assenyalat que "els treballadors estan en el seu dret de reclamar el que consideren necessari" i ha dit que "se'ls atendrà com correspon".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon