Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 1.000 joves opten pel transport municipal a Fadrins'23 de Riba-roja de Túria


Un total de 1.078 joves van fer servir el servei de transport municipal durant les festes de Fadrins’23, celebrades a la localitat entre l'18 i el 26 d'agost. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va posar en marxa el Bus Jove el 2015 per facilitar als joves de les urbanitzacions els desplaçaments d'una manera segura i evitar així l'ús del vehicle privat.


El servei s'inicia a les 19:15 hores i es prolonga fins a les 4:30 del matí, l'horari de sortida de l'últim autobús del recinte municipal de La Cebera, que acull les festes locals. L'autobús municipal recorre les urbanitzacions d'Els Pous, Llobatera, València La Vella, Masia de Traver, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i La Reva, amb dues parades al centre urbà; davant de la Gelateria Matí i a La Cebera.


El major nombre d'usuaris es va registrar els dies 23 d'agost amb 164, coincidint amb la festa Fadrins B2B Techno, el 25 d'agost amb 163 usuaris que van assistir a la popular Nit Espanyola i el 26 d'agost, es va registrar el màxim pic amb 187 usuaris/es, coincidint amb el tancament de la setmana festiva, sota el nom de The Las Race.


Aquest servei es va complementar amb l'ArRIBABUS, que comunica el centre urbà amb l'àrea industrial, Loriguilla i Residencial La Reva, que va ser utilitzat per 519 usuaris durant aquesta setmana, especialment pels veïns i veïnes d'aquesta urbanització, aprofitant l'ampliació de l'horari d'aquest servei que comença a les 5:07 hores de l'estació de la línia 9 de Metrovalencia, situada junta a La Cebera.


Segons les dades oficials, l'horari de major afluència de desplaçaments és de 22:00 a 2:00 de la matinada, coincidint amb l'entrada dels joves al recinte. Aquesta afluència es repeteix de nou al tancament del mateix, coincidint amb el pas de l'últim autobús. De l'informe es desprèn també que el 70% de les persones que fan ús del servei són de La Reva i un percentatge més reduït de la veïna localitat de Loriguilla, on es troba una de les parades.


L'ajuntament ha fet una forta aposta en el foment del transport públic i ofereix al llarg de l'any servei gratuït d'autobús, amb connexió amb l'àrea industrial, les urbanitzacions, la línia C3 de Renfe situada a La Reva i les línies 2 i 9 de Metrovalencia. El balanç de l'any passat xifra en 213.543 viatgers l'ús del denominat servei de Conecta Metro que va entrar en funcionament l'any 2015 amb la finalitat de facilitar els desplaçaments dels veïns des de l'parada ubicada en el polígon Entrevies al centre del cas urbà, així com altres àrees residencials situades a Riba-roja de Túria com és el cas de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, tant en l'horari del matí com a la tarda. Aquests se sumen als 30.000 usuaris que van fer ús de l'ArRIBABUS en 2022.


L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat, 'ofereix un servei de transport municipal gratuït forma part del dispositiu de seguretat que cada any oferim als joves durant les festes de Fadrins, tant a l'interior del recinte com una vegada finalitzada la festa. Raga ha recordat, 'des de 2015 estem fomentant l'ús del transport públic i altres formes de mobilitat sostenible, gràcies a l'ampli cinturó de carril cicle-peatonal que tenim a Riba-roja'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal