Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Escola de Persones Adultes de l'Eliana inicia el curs amb més de 1.000 alumnes

Divendres passat, 22 de setembre, va arrancar el curs 2023/2024 al Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana (EPA) amb més de 1.000 alumnes inscrits. A l'acte d'inauguració, celebrat a la sala polivalent, va assistir l'alcalde, Salva Torrent, i l'edila de Formació, Eva Santafé, i va comptar amb l'assistència de l'alumnat i professorat.

L'Escola de Persones Adultes de l'Eliana acull diversos itineraris formatius. El primer d'ells és el de la formació reglada, que inclou alfabetització, preparació per a les proves lliures de Graduat en Secundària i accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior, idiomes de diversos nivells i tallers com de lectura, memòria activa o competències digitals. Una oferta educativa que es completa amb visites culturals, eixides guiades, teatre, conferències o cinema al llarg de tot el curs. 

Per la seua part Unisocietat, el programa formatiu que ofereix des de l'any 2014 l'Ajuntament de l'Eliana en col·laboració amb la Universitat de València, està dirigit a persones majors de 30 anys, amb o sense estudis previs, que busquen ampliar els seus coneixements i cultura general. Els continguts estan impartits per professorat qualificat de la UV i estan dividits en tres cursos diferents, que faculten a l'alumnat per a obtindre un certificat universitari. A més, es complementen amb conferències al llarg del període escolar amb temàtiques diverses, com el consum i la seua mediació, la transformació digital, Sorolla i la dona o l'ecofeminisme. En aquest cas el nou curs arrancarà dimarts que ve 3 d'octubre. 

A tota aquesta oferta cal afegir el programa de tallers que l'Associació Salamandra imparteix en col·laboració amb l'Ajuntament i que es divideix en 4 blocs diferents: humanitats, ceràmica, dibuix i pintura (amb cursos de jazz, gravat, història del cinema o escriptura creativa); harmonia i ment, expressió corporal i musical (amb activitats com feng shui, escacs o guitarra); idiomes en diversos nivells (anglés, alemany i francés); i noves tecnologies (habilitats digitals, edició d'imatges i vídeo o ofimàtica). 

Després de donar la benvinguda a l'alumnat, Torrent va destacar el paper social de l'Escola de Persones Adultes com a punt de trobada per a viure el temps d'oci d'una forma creativa, ampliar coneixements i millorar les habilitats i destreses personals, socioculturals, cíviques i lúdic-esportives d'elianers i elianeres.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon