Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera denunciarà unes pintades homòfobes a l'Albereda

L'equip de govern municipal de Bétera en bloc ha condemnat "de manera rotunda i absoluta les pintades LGTBIfòbiques que han aparegut en diversos punts de l'Alameda Escultor Ramón Inglés aquests dies". A més, l'Ajuntament ha iniciat les diligències i denúncies pertinents davant d'aquest delicte al qual s'incorpora l'agreujant de l'odi que contempla el Codi Penal.

Unes pintades que en paraules de l'alcaldessa, Elia Verdevío, "són inacceptables i no caben en una societat avançada". "Perquè Bétera és diversa i tal idiosincràsia ha sigut i serà un pilar fonamental per a l'avanç i desenvolupament del nostre municipi", ha assenyalat en un comunicat.

Màxim quan "des de l'àrea d'Igualtat del consistori beterà es treballa contínuament en polítiques d'igualtat amb programes de sensibilització i prevenció dirigides a la totalitat de la ciutadania i amb especial incidència en la població jove, per a la consecució dels objectius socials d'igualtat de tracte i oportunitats entre totes les persones", han assenyalat.

"Volem que Bétera siga un municipi lliure, divers i orgullós de la seua gent", ha recalcat la regidora de Drets Socials, Dona i Igualtat, Marisa Martínez; qui insisteix que seguiran "promocionant polítiques que fomenten la igualtat entre la ciutadania i la diversitat, en busca de l'eradicació de la discriminació per raons de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. Continuarem lluitant per a la consecució de drets per a tots i totes, perquè volem ser un municipi referent en aquest tipus de polítiques d'igualtat".

Entre ahir i avui, el servei de neteja viària municipal ha procedit a l'eliminació d'aquestes pintures amb productes especials amb els quals s'han esborrat aquests missatges d'odi que han sigut rebutjats per l'Ajuntament i que, tal com afirma la regidora de Medi Ambient, Gloria Campomanes, "no només desfiguren la diversitat que promovem en el nostre municipi sinó que, a més, danyen els espais urbans".

D'aquesta manera, Bétera, amb orgull, es reconeix en l'avanç social a través del respecte de totes les llibertats i totes les identitats, refrendades tant en l'ordenament jurídic nacional com en l'internacional.

"No deixarem de treballar per a que Bétera siga exemple de respecte, convivència i diversitat, construint entre tots i totes, un municipi més tolerant", ha finalitzat l'Alcaldessa.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon