Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU proposa Rotació de Portaveus Adjuntes a Sumar: 'Inclusivitat Territorial i Proporcionalitat'

Izquierda Unida (IU) ha presentat a Sumar una proposta de reglament intern de funcionament del grup parlamentari que es debatrà dimecres, on es proposa que les portaveus adjuntes siguin rotatives tant en relació als partits que conformen la coalició com als territoris que representen els seus diputats.

D'aquesta proposta, que ja van plantejar la setmana passada, ha informat la portaveu d'IU, Sira Rego, en una roda de premsa telemàtica. Rego ha insistit que no hi ha cap problema a modificar l'estructura de les portaveus adjuntes que va aprovar Sumar la setmana passada, deixant fora IU, Podem i Més País.

Rego ha defensat que les vuit forces de Sumar que han obtingut representació al Congrés haurien de rotar, però també que aquesta alternança hauria de tenir en compte de alguna manera la importància de territoris com Andalusia.

Ha recalcat que Sumar és un grup plurinacional "amb militàncies diverses" i que, com a tal, això hauria de reflectir-se proporcionalment en la seua estructura.

Direcció definitiva del grup: Totes aquestes qüestions seran tractades dimecres a la reunió de la direcció provisional, que es reunix precisament per establir la composició de la direcció definitiva del grup, en la qual participarà Enrique Santiago, secretari general del PCE, en representació d'IU.

La reunió estarà presidida per Yolanda Díaz i comptarà amb la participació de la portaveu del grup, Marta Lois; el secretari general, Txema Guijarro; els tres portaveus adjunts (de Comuns, Compromís i la Chunta), així com els representants designats per IU, Podem, Més País i la resta de forces de Sumar amb representació a la Cambra.

Posteriorment, la vicepresidenta segona del Govern en funcions convocarà tot el grup parlamentari, que està format per 31 diputats.Izquierda Unida (IU) ha trasladado a Sumar una propuesta de reglamento interno de funcionamiento del grupo parlamentario, que se debatirá el miércoles, para que las portavocías adjuntas sean rotatorias tanto respecto de los partidos que integran la coalición como de los territorios que representan sus diputados.

De esta propuesta, que ya plantearon la semana pasada, ha dado cuenta la portavoz de IU, Sira Rego, en una rueda de prensa telemática. Rego insistió en que no tiene por qué haber ningún problema en modificar la estructura de portavocías adjuntas que aprobó Sumar la semana pasada, que dejaba fuera a IU, Podemos y Más País.

Rego ha apostado por que roten las ocho fuerzas de Sumar que han obtenido representación en el Congreso pero también que esa alternancia contemple de alguna forma el peso que han obtenido territorios como Andalucía.

Ha insistido en que Sumar es un grupo plurinacional "y con militancias diversas" y que como tal eso debe reflejarse en su organigrama de manera proporcional.

Dirección definitiva del grupo

De todo esto se hablará el miércoles en la reunión de la dirección provisional, que se ve precisamente para establecer la composición de la dirección definitiva del grupo, una cita a la que asistirá Enrique Santiago, secretario general del PCE, en nombre de IU.

La reunión estará presidida por Yolanda Díaz y en ella participarán la portavoz del grupo, Marta Lois; el secretario general, Txema Guijarro; los tres portavoces adjuntos (de Comunes, Compromís y la Chunta), más los representantes designados por IU, Podemos, Más País y el resto de fuerzas de Sumar con representación en la Cámara.

Después, la vicepresidenta segunda del Gobierno en funciones reunirá a todo el grupo parlamentario, que componen 31 diputados.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon