Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Demanen el cessament del vicealcalde de Godella per dir a una edil: 'Tan oberta que ets, quan vullgues fem un trio'

       


   Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Godella exigeixen el cessament del vicealcalde, Vicente Estellés (PP), per dir a la regidora de Cuidem Godella Irene Ferré en una comissió informativa: "Tan oberta que ets, quan vullgues fem un trio".

   En un comunicat, PSPV, Compromís per Godella i Cuidem Godella expliquen que el també regidor d'Agricultura, Servicis Municipals i Festes va dir aquesta frase el passat 21 de setembre, a la comissió d'Urbanisme i Assumptes municipals i socials, mentre es debatia sobre la idoneïtat d'una activitat realitzada al municipi dirigida a adolescents.

   Segons l'oposició, algunes regidores titulars de la comissió van considerar que aquesta activitat no era adequada, alguna cosa que va manifestar Irene Ferré, després del que la presidenta de la sessió, Cristina Sarasqueta (PP), li va dir que calia tindre "la ment més oberta". L'edil de Cuidem Godella va contestar que ella considerava que té "la ment més oberta que molts membres de la sala".

   Va ser aleshores quan, d'acord al relat d'aquests grups, el vicealcalde va soltar a la regidora la frase: "Tan oberta que ets, quan vullgues fem un trio".

   L'oposició assegura que aquest comentari va provocar els riures de l'edil de Vox Carlos Villanueva, a més de subratllar que "no va passar desapercebut per a altres regidors i regidores del PP, ni tampoc per a les regidores de Cuidem Godella, Compromís i PSOE" que estaven en la sala en qualitat d'oïdores.

   A més, aquests grups asseguren que el vicealcalde "arrossega un llarg historial d'improperis, comentaris fora de lloc, racistes i sexistes, des que forma part del consistori fa ja diversos anys".

   "Les seues roïnes formes han sigut motiu per a cridar-ho a l'ordre en més d'una comissió i en algun que un altre ple", subratllen, i denuncien que "el seu comportament reprovable ha sigut especialment intens" contra la regidora de Cuidem.

   De fet, l'oposició sosté que "el dimarts de la setmana passada ja la va qüestionar de manera grossera i alçant-li la veu sobre el treball realitzat en l'anterior legislatura, encara que ella li havia preguntat pels carrers que pensava asfaltar".

   L'Ajuntament de Godella té des del 2018 un protocol contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, que aquests grups consideren que el vicealcalde va incomplir dijous passat per "fer acudits i bromes sexuals ofensives, fer comentaris sexuals, realitzar insinuacions directes i fer ús d'acudits i/o fums sexista".

"NO ÉS DIGNE DE GODELLA"

   Per tot això, defenen que el comportament d'aquest edil del PP "no és propi d'un representant públic i no és digne de representar al poble de Godella" i exigeixen la seua dimissió immediata "no sense abans disculpar-se públicament": "La seua condició de regidor en el govern assetjant una altra regidora evidencia la seua falta total de respecte cap a les dones".

   En cas de no dimitir, els tres grups urgixen l'alcalde, José Mª Musoles (PP), a cessar-ho immediatament. I respecte al regidor de Vox, reclama la seua disculpa pública i explicacions sobre "els riures que li van provocar eixe comentari".

   Segons les formacions de l'oposició, els fets es van abordar en la junta de portaveus d'aquest passat dimarts i "l'alcalde insisteix a desoir a la resta de grups per a protegir al seu regidor". "En tot cas, ens convida a prendre mesures legals, cosa que estem estudiant fer", adverteixen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon