Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

3i4 i el Magnànim reprenen l’edició de l’obra completa de Manuel Sanchis Guarner

Les editorials 3i4 de València i l'Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació han anunciat la publicació del segon volum de l'obra completa del filòleg valencià Manuel Sanchis Guarner, titulat "El País Valencià. Estudis de geografia, història i art". Aquesta obra és la continuació del primer volum, "La ciutat de València. Síntesi d’història i de geografia urbana", que va ser reeditat l'any 2007. La curadoria d'aquesta edició ha estat realitzada per Vicenç Maria Rosselló i Verger, catedràtic emèrit de Geografia Física de la Universitat de València i col·laborador de Sanchis Guarner.

L'obra completa serà presentada el 19 de setembre a les 19 hores a la Llibreria Fan Set (Sant Ferran 12, València).

Aquest segon volum, que consta de més de set-cents pàgines, reuneix vint-i-sis articles sobre diversos aspectes de la geografia, la història i l'art valencians. Entre els temes tractats es troben la València visigòtica, la València musulmana, la vertebració i el poblament del Regne de València a partir de la conquesta de Jaume I, l'evolució urbana de la capital al llarg dels segles, les impressions de diversos viatgers estrangers sobre la regió, les demarcacions històriques del Regne de València, el paper de figures rellevants de la història literària i cultural com Francesc Eiximenis, sant Vicent Ferrer i Joan Lluís Vives, així com les contribucions d'artistes i gravadors valencians de diferents èpoques.

L'obra completa de Sanchis Guarner està programada per ser publicada en set volums. El tercer volum serà "Els pobles valencians parlen els uns dels altres. Estudis de cultura popular", seguit del quart volum "Pel país i la llengua", el cinquè "Història de la llengua", el sisè "Estudis lingüístics" i el setè i últim "Estudis d’història literària". L'editor general d'aquesta obra completa és Antoni Ferrando, catedràtic emèrit de Filologia Catalana de la Universitat de València i deixeble de Sanchis Guarner.

Manuel Sanchis Guarner (1911-1981) va ser el primer filòleg professional valencià i un destacat historiador de la cultura. Entre les seues obres destaca "La llengua dels valencians" (1933), amb més de trenta edicions. Va col·laborar en l'Atlas lingüístico de la Península Ibèrica i en el Diccionari Català-Valencià-Balear. Va fundar el Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València el 1976 i l'Institut de Filologia Valenciana el 1978. Durant la transició democràtica, va rebre amenaces i va ser objecte de dos intents d'atemptats amb bomba a la seua residència. Va ser guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1974, la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat (a títol pòstum) el 1997 i, també a títol pòstum, amb la Medalla de la Universitat de València el 2001.

    


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon