Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Noves Tecnologies Millorant l'Atenció en Residències de Persones amb Discapacitat i Malaltia Mental a la Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) està implementant nous sistemes d'alertes i trucades assistencials en residències per a persones amb discapacitat intel·lectual i centres específics per a persones amb malaltia mental a la Comunitat Valenciana. Aquest projecte busca millorar la supervisió i l'atenció a aquells usuaris amb discapacitat intel·lectual que presenten grans necessitats de suport o alteracions de conducta.

La renovació d'aquests sistemes implica la utilització de dispositius i tecnologia digital avançada per a informar en temps real de situacions no previstes o de risc, com ara abandonar habitacions, caigudes, detecció de moviment nocturn o reaccions conductuals greus. Aquesta tecnologia permet oferir cures més segures i menys restrictives, garantint els drets i la dignitat de les persones ateses.

Aquests nous sistemes ja s'han implementat amb èxit en algunes instal·lacions, com la residència de persones amb discapacitat intel·lectual La Humanitat de Cheste i el centre específic de persones amb malaltia mental crònica d'Albocàsser. S'han instal·lat diversos punts d'emissió d'avisos i sensors per a garantir la seguretat i l'atenció immediata.

A més d'aquestes implementacions, s'han realitzat millores als dispositius d'alerta en altres centres i està previst continuar implementant nous sistemes d'avisos i assistència en altres instal·lacions.

L'IVASS compta amb més de 1.500 professionals que atenen més de 1.300 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental greu, dany cerebral adquirit i persones majors en situació de dependència en més de 30 centres i serveis a la Comunitat Valenciana, incloent onze centres d'atenció residencial a diverses localitzacions.

A més, s'han escomés altres actuacions de millora dels dispositius d'alerta al CEEM Mossén Cirilo (Alcoi) i a les residències de persones amb discapacitat intel·lectual Carmen Picó a Alzira, Caixa Ontinyent a Ontinyent, Manises, Xàtiva i Jubalcoy a Elx, i està previst implementar nous sistemes d'avisos i de trucada assistencial en altres centres residencials.

Un total d'onze d'aquests centres són d'atenció residencial. En concret, huit residències situades a Alzira, Aldaia, Burjassot, Cheste, Manises, Ontinyent, Rocafort i Xàtiva, a la província de València, i una a Elx, a la província d'Alacant. A més dels CEEM d'Alcoi, a la província d'Alacant, i Albocàsser, a la de Castelló.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon