Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja amb el suport de totes les forces politiques menys el PP impulsa el RibaLab: Un Hub d'Innovació per al Futur

RibaLab és la nova "nomenclatura d'innovació" que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria posarà en marxa en breu, després de la seua aprovació en el Ple del passat 24 de juliol, amb el suport del PSPV-PSOE, VOX, Compromís i EU -Unides Podem, i l'abstenció del Partit Popular.

A través d'aquest hub, el consistori es consolidarà com un centre de col·laboració, creativitat i innovació que, amb la participació de tots els agents socials i econòmics locals, permeta fomentar la innovació, la transferència de coneixement i la cerca de solucions amb impacte en l'Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Riba-roja de Túria.

La proposta inclou deu mesures per a la seua implementació. Una d'aquestes consisteix a posar en marxa una plataforma web que funcione com a col·lector d'idees, incorporant tota la informació i els instruments que faciliten la participació de la ciutadania amb les seues aportacions.

El decàleg contempla la creació d'un consell de savis, que aportarà assessorament expert al hub per a optar a subvencions i impulsar nous projectes innovadors. L'Ajuntament convocarà anualment els Premis Innovació Municipal, als quals podran presentar-se tant persones físiques o jurídiques que presenten projectes innovadors que afavorisquen la gestió municipal, com aquelles àrees municipals que executin algun projecte innovador.

A més, es realitzarà formació a les empleades i empleats públics en matèria d'innovació, transparència i rendició de comptes, s'articularà un procediment que permeta el seguiment i implantació dels projectes - InnovaRindeCuentas - i s'establirà el compromís d'una dotació pressupostària específica destinada a la Innovació.

La creació d'una bústia d'idees innovadores, d'un canal de difusió i l'aplicació de bones pràctiques d'altres administracions públiques completen les accions del nou hub.

Aquesta iniciativa reafirma el compromís del consistori en matèria d'innovació, que recentment s'ha integrat en la prestigiosa Xarxa Innpulso, per l'aplicació de polítiques locals innovadores en la seua gestió com l'elaboració de l'Ordenança de Compensació de Petjada de Carboni, la Compra Pública d'Innovació, el Pla d'Actuació Urbana Municipal (PUAM), el programa Riba-roja Habitable o el Projecte Guardian, entre altres.

A això se suma el recent reconeixement amb el Premi a la Innovació en la Gestió Pública pel programa <RIBALICITA>, atorgat per la Direcció General de Governança Pública del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Aquest premi a la innovació en la gestió pública està destinat a reconéixer pràctiques innovadores i iniciatives de millora organitzativa i de gestió, contribuint a millorar la transparència, participació o qualitat de vida de la ciutadania.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de 'potenciar la creativitat i la innovació aplicada a la gestió pública, modernitzant la nostra administració i donant resposta als problemes i necessitats de la ciutadania', en aquest sentit Raga matisa 'des de l'Ajuntament tenim el convenciment que aquest procés ha de realitzar-se des d'una estratègia consensuada i participada i per això involucrarem a responsables polítics, empleades i empleats públics i a tot el teixit associatiu que desitge ser partícip d'aquest canvi'.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon