Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Paterna Inicia les labors de control de la Processionària de Pi


Un any més, l'Ajuntament de Paterna comença amb les labors de control de la processionària de pi durant els mesos d'estiu.

L'objectiu d'aquesta primera actuació, que consisteix a col·locar paranys per a atrapar exemplars adults, és realitzar un comptatge de les captures i registrar-les en gràfiques “corbes de vol”, podent estimar la data en la qual es realitzaran les primeres posades i l'aparició de les primeres erugues i preveure d'aquesta manera el període òptim per a l'inici dels tractaments contra aquest insecte.

Com a novetat enguany s'ha incrementat el nombre de paranys, amb 30 més, instal·lades en les diferents zones boscoses del municipi aconseguint un total de 61 unitats.

La Tinenta Alcalde de Foment i Gestió de la Ciutat, Mercedes Navarro ha posat l'accent que “gràcies a aquests treballs previs podem conéixer amb més exactitud el període en el qual els ous fan eclosió i per tant, inicia la plaga per a poder anticipar-nos amb els tractaments en els arbres de les nostres zones verdes de Paterna i reduir l'impacte d'aquesta plaga de manera més eficient i sostenible”.

En aquest sentit, des de finals del mes de juliol, des de l'Àrea de Zones Verdes s'han col·locat paranys de captura massiva d'adults de processionària, en diverses pinedes de la ciutat situades a la Canyada, Parc Central, Sectors, Tàctica i Pinaeta del Cel.

Així mateix, la brigada forestal s'encarrega de buidar les bosses dels paranys setmanalment comptabilitzant el nombre de captures i registrant en taules les “corbes de vol” generades mitjançant les quals s'estima la incidència de la plaga en la pròxima campanya.

D'aquesta manera, es procedeix a realitzar un mapatge de la presència d'adults d'aquest insecte i amb aquesta dada es valora la necessitat i l'època idònia per a realitzar els tractaments fitosanitaris amb la finalitat de millorar l'efectivitat d'aquests.

En resum, “l'augment de paranys enguany ens permet, d'una banda, aconseguir major informació sobre l'evolució del cicle de l'insecte per a la presa decisions al mateix temps que estimar la possibilitat de control dels nivells de plaga mitjançant la col·locació d'una major densitat d'aquesta mena d'eines”, ha conclòs Navarro.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon