L'Ajuntament de Bétera regala l'encant de les Alfàbegues a diferents llocs de la Comunitat Valenciana L'Ajuntament de Bétera regala l'encant de les Alfàbegues a diferents llocs de la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera regala l'encant de les Alfàbegues a diferents llocs de la Comunitat Valenciana

  

Mercat Central València


L'hort de les Alfàbegues, cultivat per Ramón Asensi, Mestre Alfabeguer de Bétera amb 25 anys d'experiència, té un total de 73 plantes de diferents mides. Així, es manté viva la tradició d'aquestes festes úniques que omplen de màgia i aroma els carrers de Bétera.

Les característiques Alfàbegues de Bétera han conquistat diversos racons més enllà del municipi. El Consistori ha distribuït 57 Alfàbegues de diferents mides en diverses poblacions valencianes, organismes i institucions de la Comunitat Valenciana.

Com és tradició cada any, Bétera regala una Alfàbega a 16 municipis veïns de la comarca de Camp de Túria per a convidar-los a participar de les Festes d'Agost que se celebren del 12 al 22 d'aquest mes.

Enguany, a més, s'han repartit dues plantes a la Mancomunitat de Camp de Túria i la Mancomunitat de Horta Sud per a donar a conéixer el símbol de les seues festes i fer-los partícips d'aquestes.

La majestuositat d'aquestes plantes també ha arribat a institucions com la Generalitat Valenciana, Les Corts Valencianes, l'Ajuntament de València i la Diputació de València. Altres llocs com el Mercat Central o el Mercat de Colón també gaudeixen d'aquesta aroma especial.

Les Alfàbegues de Bétera també han estat enviades a la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat, la Guàrdia Civil de Bétera i la Guàrdia Civil de la Zona de València destacament B, entre altres destinacions.

El Consistori beterà ha decidit compartir aquestes plantes com una mostra per a donar a conéixer les seues Festes i traslladar una part de la seua essència a altres llocs de la Comunitat Valenciana. L'Alfàbega és un símbol distintiu de Bétera i de les seues Festes d'Agost.

A Bétera mateix, es poden veure les majestuoses Alfàbegues en diversos edificis municipals com el de Gestió Tributària, Casa Nebot o l'edifici de la Policia Local i Urbanisme. A més, en el Centre de Salut, aquesta planta és una manera de mostrar agraïment als professionals sanitaris pel seu gran esforç durant la crisi sanitària.

A més, durant les Festes d'Agost, 16 Alfàbegues recorreran els carrers de Bétera en la Rodà, portades per les Obreres Fadrines, donant-li un ambient especial a la celebració. Cal destacar que Bétera compta amb el Rècord Guiness per a l'Alfàbega més gran del món, amb 3,24 metres d'alçària, un èxit que el Mestre Alfabeguer, Ramón Asensi, intenta superar any rere any amb dedicació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal