Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La AVL adverteix a Rovira de les Conseqüències de Qüestionar la Normativa del Valencià

La Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha expressat la seua preocupació per les declaracions del conseller d'Educació, José Antonio Rovira, a qui acusen de posar en perill el sector cultural i educatiu, així com els àmbits d'ús del valencià. La AVL argumenta que la diversificació de la norma lingüística va en contra de la unitat i dignificació del valencià.

L'entitat normativa del valencià recorda que l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix a la AVL com la institució normativa de la llengua valenciana, els pronunciaments de la qual són d'aplicació obligatòria en totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana.

La AVL sosté que qüestionar l'autoritat lingüística de l'Acadèmia és irresponsable i perjudicial per a la societat valenciana i la normalització del valencià. La seua llei de creació de 1998 estableix diverses competències, com determinar la normativa oficial del valencià, fixar la toponímia i onomàstica oficial, emetre informes i dictàmens i vetlar per l'ús adequat del valencià.

Per a la AVL, la idea d'una normativa lingüística diversificada és inadequada i allunyada dels objectius d'un govern, ja que posa en risc diversos àmbits culturals i educatius que necessiten un estàndard lingüístic consensuat. L'entitat destaca la importància del diàleg i el consens en la creació de la AVL i en la seua actuació quotidiana.

En resum, la AVL acusa el conseller de posar en perill el valencià en qüestionar la seua normativa i destaca la importància de mantenir la unitat lingüística i el consens en el seu ús.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon