Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV-PSOE contra la supresió dels impostos de Successions i Donacions: 'Un regal fiscal injust'

 El PSPV-PSOE ha presentat alegacions en contra del que considera "un regal fiscal de 350 milions" del president de la Generalitat, Carlos Mazón, a les grans fortunes. Els socialistes es refereixen a la supressió de l'impost de Successions i Donacions, com ha assenyalat en un comunicat el portaveu adjunt del PSPV-PSOE a Les Corts, Arcadi España.

El diputat socialista i exconseller d'Hisenda ha assegurat que aquesta supressió és un fet "socialment injust" que "compromet la viabilitat econòmica dels serveis públics".

Espanya ha afirmat que "la renúncia a aquests ingressos deixa sense arguments la Generalitat de cara a la batalla per la reforma del finançament i el condonament del deute històric". "És una mesura que, a més a més, beneficia únicament les rendes més altes i que deixa en evidència les veritables intencions de Mazón", ha insistit.

El portaveu socialista ha explicat que el document d'alegacions del PSPV-PSOE "adverteix que la bonificació del 99% beneficia sobretot als grans patrimonis". "El 2022, l'87,7% dels hereus, 177.400 de gairebé 200.000, no va pagar res", ha indicat.

Arcadi España ha afegit que "aquests recursos suposen el 13% dels ingressos per tributs propis i cedits gestionats per la Generalitat". "És evident que la reforma impacta negativament en els serveis públics essencials i s'allunya del mandat constitucional de progressivitat fiscal", ha assegurat.

A més, ha apuntat que "els 350 milions d'euros que Mazón perdona a les grans fortunes equivalen al cost del tractament contra l'hepatitis C de més de 16.000 valencians". "Abans del 2015, el PP els negava aquest medicament i el Govern autonòmic de Ximo Puig els va salvar la vida", ha manifestat Espanya.

"Són 350 milions amb els quals es cobriria el 75% de les prestacions per Dependència per a més de 140.000 majors i dependents, o la Renda Valenciana d'Inclusió per a 75.000 valencians i valencianes", ha afegit el representant del PSPV-PSOE. Aquesta formació exigeix la retirada de l'anteprojecte de llei de l'actual Consell sobre l'impost de Successions i Donacions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon