Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Poliesportiu 'El Canó' pretén ser un Projecte Sostenible per a Llíria

La finalitat d'esta reforma és fer el poliesportiu més eficient, sostenible i accessible.

Les Regidories de Medi Ambient i Esport i Salut Pública de Llíria han unit esforços per a buscar finançament amb l'objectiu de transformar les instal·lacions del poliesportiu El Canó en un entorn eficient, sostenible i accessible. Aquesta iniciativa té com a propòsit principal l'acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

Mitjançant aquesta col·laboració, s'ha participat en la convocatòria del Consell Superior d'Esports, finançada amb fons europeus Next Generation. L'objectiu fonamental del projecte és millorar l'eficiència energètica de les pistes esportives, amb un estalvi previst de més d'un terç del consum actual. Al mateix temps, es pretén fomentar l'ús de fonts d'energia renovable i promocionar l'esport a nivell local, nacional i internacional, mitjançant la creació d'instal·lacions de qualitat, accessibles i sostenibles.

Les mesures proposades inclouen la millora de l'enllumenat de les pistes mitjançant la tecnologia LED, l'optimització del sistema d'Aigua Calenta Sanitària (ACS) amb la incorporació d'aerotèrmia, la instal·lació de panells fotovoltaics sobre les cobertes, la construcció d'una pèrgola d'aparcament solar i punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la creació d'un espai climàtic de refugi i la implementació de recorreguts adaptats i accessibles. A més, es preveu la instal·lació de punts de reciclatge i la telegestió de les instal·lacions.

Consol Morató, regidora de Medi Ambient, assenyala "la importància d'un treball en equip i transversal que ens ha portat a presentar un projecte amb la vocació de transformar cap a un model més sostenible d'instal·lacions municipals, concebudes per a la salut i el benestar de les persones".

De la mateixa manera, Nico Marco, regidor d'Esport i Salut Pública, assegura que "és necessari tenir una visió holística: esport, salut i medi ambient han d'anar sempre de la mà. Aquest projecte ens permetrà aconseguir millores significatives en els tres àmbits, posant a Llíria en lloc que es mereix i sent més ambiciosos a l'hora d'acollir esdeveniments que promoguin, entre altres coses, el turisme esportiu sostenible".

Els dos regidors subratllen que, independentment de l'èxit en l'obtenció d'aquesta subvenció concreta, les polítiques d'aquest govern municipal es mantindran en línia amb la millora mediambiental de les instal·lacions, amb l'objectiu de fomentar l'esport com a font de salut i benestar per a la ciutadaniaCrónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon